Marko zag Red Bull aan fiasco ontsnappen: 'Godzijdank bleef de baan nat' Formule 1
Formule 1

Marko zag Red Bull aan fiasco ontsnappen: 'Godzijdank bleef de baan nat'

Marko zag Red Bull aan fiasco ontsnappen: 'Godzijdank bleef de baan nat'

Helmut Marko beseft zich maar al te goed dat zijn team enigszins geluk heeft gehad bij de Grand Prix van Turkije. Het circuit in Istanboel bleef de gehele race nat, waardoor men kon blijven rijden op de regenbanden en er een verdediging was ten opzichte van het sterkere Mercedes. De adviseur van Red Bull Racing stelt dat bij een opdrogende baan, zijn renstal kansloos was geweest.

In de race van afgelopen zondagmiddag bleef het Intercity Park circuit lang nat. Het asfalt was zondagochtend natgeregend en werd moeilijk droog, mede omdat de temperatuur relatief laag was en het nog zachtjes miezerde. Zelfs na vijftig raceronden was het nog te glad voor zachte banden en volgens Marko heeft Red Bull veel baat gehad bij die baanontwikkelingen, zo vertelt hij aan Sky Deutschland.

'Op een droge baan hadden we simpelweg geen kans gehad', stelt Marko, die de weergoden boven Istanboel dankbaar is. 'Dat moeten we ons heel erg goed beseffen. Hamilton bleef lang buiten en als de baan echt op zou drogen en hij een pitstop maakte naar de zachte band, waren we gezien. Gelukkig maakte Mercedes alsnog een pitstop voor het einde. Godzijdank is de baan de hele race nat gebleven.'

Hamilton baalt van nat blijvende baan

Zoals gezegd gokte Hamilton dus op een drogende baan, zo geeft hij toe. 'Daar rekende ik op en daar hoopte ik vooral op. Ik wilde het risico nemen. Achteraf is dat natuurlijk de verkeerde keuze geweest, we hadden veel eerder gewoon onze intermediate banden moeten vervangen. Het is heel frustrerend hoe de race voor ons uiteindelijk is gegaan', aldus de regerend wereldkampioen.

Mede dankzij de late pitstop van Hamilton kwam de Brit uiteindelijk niet meer verder dan P5 in de race, daar waar Verstappen zich verzekerde van de tweede plaats. Daarom staat de Nederlander nu bovenaan in het kampioenschap, met zes punten voorsprong op zijn aartsrivaal.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws