Deal tussen Red Bull en Porsche van de baan: 'Ze worden geen aandeelhouder van ons' Formule 1
Formule 1

Deal tussen Red Bull en Porsche van de baan: 'Ze worden geen aandeelhouder van ons'

Deal tussen Red Bull en Porsche van de baan: 'Ze worden geen aandeelhouder van ons'

Er lijkt geen deal te komen tussen Red Bull Racing en Porsche, vertelt Helmut Marko bij F1-Insider. De Duitse autofabrikant heeft er alles aan gedaan om een intrede te doen in de Formule 1, maar Porsche zal dat niet gaan doen met het team van Max Verstappen. Vorige week werd de intrede van Audi nog officieel bekendgemaakt, maar Porsche lijkt nog even te moeten wachten. De autofabrikant kan het niet eens worden met Red Bull over het bedrag en het aandeel in het raceteam.

De afgelopen maanden was de deal tussen Red Bull en Porsche het slechts bewaarde geheim in de paddock. Er is echter een kink in de kabel gekomen. De Duitse autofabrikant had al een handelsmerk aangevraagd en details over de samenwerking waren al naar buiten gekomen. Toch lijkt er nu een stekker uit de onderhandelingen te zijn getrokken. Porsche wil vijftig procent van Red Bull Technology overnemen en veel zeggenschap hebben, maar daar gaat de Oostenrijkse renstal niet mee akkoord.

Marko heeft bij F1-Insider aangegeven dat hij niet meer bezig is met een samenwerking met Porsche. 'Ze zullen geen aandeelhouder worden van ons', zegt de adviseur van de Oostenrijkse renstal. 'We kunnen hartstikke goed onze eigen krachtbron bouwen.' Christian Horner had al aangegeven dat het team zich volledig focust op haar eigen motorafdeling. Daarnaast gaan er geruchten rond dat Red Bull hoopt dat ze de samenwerking met Honda weer nieuw leven in kunnen blazen.

Porsche geeft F1-intrede niet op

De Volkswagen Group had al groen licht gegeven aan Porsche en Audi om hun intrede te doen in de Formule 1. Audi heeft haar intrede inmiddels bevestigd, waarbij de zusterfabrikant dus nog even in de coulissen moet wachten. Het feit dat een deal met Red Bull van tafel is, betekent echter niet dat Porsche haar Formule 1-droom opgeeft. De autofabrikant kijkt naar de mogelijkheid om samen te werken met het team van McLaren. Eerder was het Audi dat keek naar een mogelijke samenwerking met McLaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws