Di Resta: 'Verstappen had op zachte band geen enkel probleem met baanlimieten' Formule 1
Formule 1

Di Resta: 'Verstappen had op zachte band geen enkel probleem met baanlimieten'

Di Resta: 'Verstappen had op zachte band geen enkel probleem met baanlimieten'

Paul di Resta heeft de snelste ronde van Max Verstappen in de eerste vrije training geanalyseerd. Volgens de Sky Sports F1-expert oogt de Red Bull Racing-bolide in Qatar ijzersterk en is te zien dat het voorbereidende werk zich uitbetaalde gedurende die eerste sessie. Ook weet Verstappen uitstekend met de hoge kerbs en de baanlimieten om te gaan op Losail International Circuit.

'We zijn aan boord bij Verstappen', stelt de Brit, die de beelden van de Red Bull erbij heeft gepakt. Meteen als de 24-jarige coureur de eerste, snelle, rechterbocht doorschiet, valt Di Resta al wat op: 'Je kan zien dat hij gebruik maakt van de helling in de eerste bocht en een grote draairadius heeft. Op de zachte banden zie je dat hij geen enkel probleem heeft met de baanlimieten en dat zal dit weekend belangrijk zijn.'

'Bocht 4 en 5 schakelt hij wat terug, maar die auto lijkt perfect op het circuit te liggen', vervolgt de analist, die in sector 1 eigenlijk nauwelijks iets matigs opgevallen is aan boord bij het Oostenrijkse team. 'Het werk in de simulator betaalt zich nu uit. Er is geen enkele sprake van overstuur, dat zal er in de longruns zeker uitkomen.' Mocht Red Bull het weekend op de zaterdag en zondag zo doorzetten dan mag er een flesje wijn naar reserve- en ontwikkelingscoureur Alexander Albon.

Verstappen in de laatste sector

'De bochtencombinaties zijn geweldig. Daniel Ricciardo vergeleek het een beetje met de middelste sector van Hongarije. Moet je eens luisteren naar het gaspedaal hier', vervolgt de Brit, die inmiddels naar de Red Bull-coureur kijkt terwijl deze door de hoge snelheidsbochten van de derde sector in Qatar schiet. In die laatste sector is een significant deel vol gas, vandaar dat de Honda-motor ook tegen de limiter aanzit.

De Nederlander komt aan bij de kerb die nu al enkele heren veel tijd op het circuit gekost heeft in de op één na laatste bocht. 'Daar is Verstappen erg voorzichtig. Na die laatste bocht krijgt Verstappen de auto weer hooked up. Op het rechte stuk zal Verstappen vooral denken dat Mercedes het voordeel heeft.' Het merendeel van het werk op Losail International Circuit zal verricht worden op de zaterdag, inhalen is immers nauwelijks mogelijk op het van oorsprong MotoGP-circuit.

Wedden dat Verstappen de pole pakt? Ontvang 2,75 keer je inleg bij Bet365.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws