Update | Marko uit irritatie vanwege afleiding bij Red Bull-ingenieurs door protest Mercedes Formule 1
Formule 1

Update | Marko uit irritatie vanwege afleiding bij Red Bull-ingenieurs door protest Mercedes

Update | Marko uit irritatie vanwege afleiding bij Red Bull-ingenieurs door protest Mercedes

Helmut Marko wil niets weten van het protest dat Mercedes aangetekend heeft tegen Max Verstappen. Na afloop van het Grand Prix-weekend in Brazilië wist de Duitse renstal te melden dat ze het controversiële moment van de twee titelconcurrenten in bocht 4 van Interlagos willen heropenen. De Red Bull Racing-adviseur verwacht niet dat de actie van Mercedes effectief zal zijn, en spreekt van stress bij Mercedes-teambaas Toto Wolff.

'Totale nonsens', zo spreekt Marko zich bij Kronen Zeitung op typische wijze fel uit tegen het feit dat de concurrenten uit Brackley de zaak willen heropenen. 'Ik kan mij alleen Istanboel herinneren, toen Hamilton Sergio Pérez bijna de pitstraat in duwde', voegt hij daaraan toe. Destijds werd er ook geen tijdstraf uitgedeeld en vervolgden beide F1-coureurs hun weg.

'Het Mercedes-protest loopt met een sisser af. Dat protest kunnen we hier in de woestijn vervolgens mooi begraven', vervolgt de Oostenrijker, die ervan overtuigd is dat het hoger beroep van Mercedes niet succesvol zal zijn. Mocht dit wel het geval zijn dan zou Verstappen voor de Grand Prix van Qatar enkele plekken in kunnen leveren op de startgrid. Voorlopig is men echter nog aan het overwegen of de zaak heropend moet worden of niet.

Onrust bij Mercedes-top

Ook denkt Marko dat het binnen de top van Mercedes wat onrustig is. Wolff gaf na het Grand Prix-weekend op Interlagos alles op alles te zetten om Red Bull het leven zuur te maken. Hier is hij met het protest tegen Verstappen dus al mee begonnen. 'De stabiliserende Niki Lauda ontbreekt', denkt Marko, die het meer ziet als een wanhoopspoging van zijn landgenoot. 'Het lijkt erop alsof de spanning hem teveel wordt.'

Wolff liet zich in São Paulo diverse keren zeer kritisch uit naar de wedstrijdleiding, die het op zijn team gemunt zou hebben. 'Het is niet Mercedes tegen de wedstrijdleiding, het is Mercedes tegen de rest van de wereld', verzekert Marko hem. 'Natuurlijk wordt elke actie nauw geobserveerd door de andere partij. Wij willen een protest altijd voorkomen. Dat zou voor ons echt de laatste optie zijn.'

Update 09.00u (20/11) | Marko uit irritatie vanwege afleiding bij Red Bull-ingenieurs door protest Mercedes

Helmut Marko is niet verrast over het feit dat het protest tegen Max Verstappens actie in Brazilië nergens op uitgedraaid is. De stewards besloten om de Nederlander niet te vervolgen voor de agressieve verdedigende actie op Interlagos. De Red Bull-adviseur hekelt de actie van de concurrenten echter wel, zo'n zaak kost namelijk veel tijd.

'Zoals verwacht liep het allemaal weer op niets uit', reageert de Oostenrijker tegenover ServusTV, zoals geciteerd door ORF. Voorafgaand aan de uitspraak meldde hij al dat hij het een wanhoopspoging vond van de Duitse concurrenten. 'Dit was overduidelijk een nutteloze actie.' De kans van slagen voor Mercedes was al niet heel groot.

Wel zegt Marko dat er veel tijd in zo'n verdediging gaat zitten als een zaak bij de stewards komt te liggen. Niet alleen leidt dat af, ook houdt het Red Bull-personeel bezig dat zich anders op andere zaken kan storten: 'Het is vervelend voor het team. Ingenieurs die eigenlijk de auto sneller moeten maken, moeten nu allerlei documenten voorbereiden. Ze worden dus gehinderd in hun werk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws