Honda ervaart veelbelovende start in Qatar: 'Zelfs na de vrijdag nog aan het leren' Formule 1
Formule 1

Honda ervaart veelbelovende start in Qatar: 'Zelfs na de vrijdag nog aan het leren'

Honda ervaart veelbelovende start in Qatar: 'Zelfs na de vrijdag nog aan het leren'

Toyoharu Tanabe spreekt van een succesvolle vrijdag in Qatar. De technisch directeur van Honda F1 ging na afloop van de trainingsdag in gesprek met AS-web, waar hij details losliet over wat Honda uit de eerste twee vrije trainingen heeft weten te halen. Hoe Red Bull Racing en AlphaTauri er relatief aan de andere teams voor staan, durft hij nog niet te zeggen, maar van Honda's kant is de start van het weekend veelbelovend geweest.

'Omdat het de eerste keer was dat we op dit circuit reden, zijn we agressief de dag ingegaan. Het was een dag waarin de coureurs en het team veel geleerd hebben. Zelfs na de vrijdag hebben we het idee dat we nog aan het leren zijn. Voor de krachtbron-ingenieurs is het belangrijk om de afstelling nu te optimaliseren', zo opent de Honda-topman bij het Japanse medium. Er is op vrijdagavond druk doorgewerkt om te kijken waar nog tijd te winnen valt voor de motorleverancier.

Zit er meer snelheid in het Red Bull- en AlphaTauri-Honda-pakket? 'Ik denk het wel', meldt Tanabe. 'Wij willen daar in ieder geval voor zorgen. De Red Bulls hadden een probleem met de achtervleugel, waardoor ze wat tijd verloren.' Toch spreekt de Japanner van een geslaagde dag. Ze hebben namelijk het volledige draaiboek af weten te werken wat Honda voorafgaand aan het weekend voor ogen had. Er rest hem echter nog één vraag te beantwoorden voordat ze de kwalificatie ingaan, en dat is hoe ze er relatief aan de andere deelnemers voorstaan.

Honda kijkt naar Mercedes

'Mercedes was ook sterk, maar ik denk dat we op vrijdag alle vier de auto's op niveau hadden. Hoeveel kunnen we echter nog groeien op de zaterdag, als bij de rest van het veld de pace ook toeneemt?', vraagt hij zich hardop af. Dat is een vraag die hij tot na de kwalificatie ook niet zal kunnen beantwoorden. Wel weet hij al dat de instellingen van de motor werken zoals deze vooraf gepland zijn door de motorleverancier uit Sakura.

Een van de punten die geoptimaliseerd moeten worden door Honda is het energiemanagement. Op circuits met veel rechte stukken moet de extra elektrische energie van de batterij effectief verdeeld worden. In Doha zal dit geen probleem vormen, stelt Tanabe: 'Dit circuit kent trage en middelsnelle bochten. Daarom voorzie ik daarin geen problemen. Als het asfalt sneller wordt in de kwalificatie, zal ook het deel van het circuit dat vol gas gereden wordt veranderen. Daar gaan we naar kijken.'

Wedden dat Verstappen de pole pakt? Ontvang 2,75 keer je inleg bij Bet365.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws