Verstappen over zijn winst in Barcelona: 'Ik ben blij dat we met de strategie terug konden komen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen over zijn winst in Barcelona: 'Ik ben blij dat we met de strategie terug konden komen'

Verstappen over zijn winst in Barcelona: 'Ik ben blij dat we met de strategie terug konden komen'

Max Verstappen is blij met zijn vierde overwinning van het seizoen met de racewinst in de Grand Prix van Barcelona. De Nederlander had een moeilijke race, hij kwam in de grindbak terecht en had last van een kapotte DRS, toch wist hij de race te winnen met een goede strategie.

Verstappen zegt tegenover F1TV blij te zijn met zijn overwinning in Barcelona: 'Ik ben blij met deze overwinning, het was een hele moeilijke race en we kenden veel problemen.' Verstappen maakte aan het begin van de race een uitstapje in de grindbak en viel daardoor een aantal plekken terug. 'Ja, ik ging eraf door een windvlaag. Gelukkig konden we met een goede strategie terugkomen en de race winnen.'

Verstappen krijgt hulp van Perez

Verstappen had niet alleen geluk met de pech van Charles Leclerc maar kreeg ook hulp van zijn teamgenoot. 'Met de hulp van Perez kon ik terugkomen naar de eerste plek, dus ik ben hem erg dankbaar.' De Nederlander ging ook in op zijn gevecht met George Russell die sterk verdedigde: 'Ik probeerde me te focussen, ondanks de problemen met de DRS, het was moeilijk om Russell in te halen omdat mijn DRS het niet deed.

Perez voelde veel support van de fans en is blij met zijn eerste Spaanse podium. 'Ik voel veel support hier dus het is geweldig dat ik hier in Barcelona voor de eerste keer op het podium sta. Ik ben blij voor het team met dit resultaat. Op een gegeven moment dacht ik Verstappen voorbij te kunnen omdat ik versere banden had en Verstappen een probleem met zijn DRS had, maar toen koos het team een andere strategie en haalde Verstappen naar binnen', aldus de Mexicaan.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws