Mannen bij Race Café spreken met lof over Verstappen: 'Doet mij denken aan zijn eerste winst' Formule 1
Formule 1

Mannen bij Race Café spreken met lof over Verstappen: 'Doet mij denken aan zijn eerste winst'

Mannen bij Race Café spreken met lof over Verstappen: 'Doet mij denken aan zijn eerste winst'

In het Race Café is de overwinning van Max Verstappen uitgebreid besproken. Aanvankelijk dachten ze een saaie race op het circuit van Barcelona te verwachten, maar ze kregen een spannende race met veel gebeurtenissen. Volgens de mannen was Max weer ouderwets sterk aanwezig op het asfalt.

‘Dat je met een circuit als Barcelona zo’n leuke race kan krijgen, dat had ik niet verwacht’, vertelt Olav Mol bij het Race Café op Ziggo Sport. Renger van der Zande bevestigt deze opmerking. ‘Barcelona staat bekend als een saaie race, het kan namelijk ook snel een treintje achter elkaar worden. Ik snap alle frustratie vanuit Max dus ook wel.’ Hij doelt met deze opmerking op de DRS-problemen die Verstappen had tijdens de race.

Ondanks de technische problemen pakte de wereldkampioen de eerste plek met veel bewondering van de mannen in het Race Café. ‘Dit is zijn 24ste Grand Prix overwinning, hij heeft een hattrick behaald en is de leider geworden in het kampioenschap. Deze race deed me gelijk denken aan zijn eerste winst’, aldus Robert Doornbos.

Bijna geen start voor Verstappen

De mannen zaten vol lof te praten, maar volgens Mol had Verstappen bijna geen start gehad op het circuit. ‘Hij kwam met vier seconden te gaan de pitlane uit voordat het licht op rood ging. De brandstoftemperatuur was niet goed.’ De commentator vervolgt met de reden. ‘De mensen van de FIA stonden bij de pitlane terwijl zij de motor gebruikten om de benzinetemperatuur op peil te krijgen, als dat niet goed is mag je niet meedoen met de race.’

Je mag namelijk niet te koude benzine hebben. ‘De motor vindt koude benzine veel lekkerder, zeker met warmte buiten’, aldus van der Zande. ‘Als het te koud is, doe je niet aan de reglementen. Die mannen van de FIA staan de hele week mee te kijken in de pitbox, dus je kan echt helemaal niet valsspelen', vervolgt Doornbos.

Mol ziet toch een mogelijkheid tot een vals spel. ‘Die mensen die dat checken, zijn gewoon fans. Die werken voor de FIA maar betalen hun eigen vliegticket en hotel. Maar die staan midden in de pitbox bij zo’n team, dat vinden ze geweldig. Dat systeem kunnen ze veel professioneler maken, dat voorkomt ook een vals spelletje.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws