Update II | Alonso verontschuldigt zich voor kritiek op stewards Formule 1
Formule 1

Update II | Alonso verontschuldigt zich voor kritiek op stewards

Update II | Alonso verontschuldigt zich voor kritiek op stewards

Fernando Alonso heeft spijkerhard gereageerd op de tijdstraf die hij afgelopen Grand Prix-weekend in Miami kreeg na afloop van de race. De Alpine-coureur lag op koers om punten te scoren, maar door een straf van vijf seconden viel de Spanjaard buiten de top-tien. Dit weekend hoopt Alonso een goed weekend te draaien en eindelijk weer punten toe te voegen aan zijn totaal.

Alonso kreeg eerder in de race in Miami al een straf na een crash met Pierre Gasly. Aan het einde van de Grand Prix sneed de coureur de eerste bocht af en daar kreeg hij uiteindelijk een straf voor. Alonso is nog steeds woest. 'Het was oneerlijk, ik vond het incompetent van de stewards', zegt Alonso tegenover onder andere F1Maximaal. 'Ze gedroegen zich niet heel erg professioneel in Miami. Ik miste één bocht en daarna heb ik de gewonnen tijd teruggegeven. Zij namen een beslissing zonder dat ze mij om bewijs vroegen.'

De kritiek van de tweevoudig wereldkampioen is vooral gericht aan het adres van wedstrijdleider Niels Wittich. Dit weekend zal Eduardo Freitas de rol van wedstrijdleider op zich nemen en Alonso hoopt op verbetering. 'Hij is dit weekend voor de eerste keer wedstrijdleider en hij heeft wat meer ervaring in hogere raceklassen. Daardoor zullen bepaalde zaken misschien beter verlopen, maar het was het afgelopen Grand Prix-weekend zeker niet best.'

Alonso wil weer punten scoren

Alonso heeft momenteel maar twee punten op zijn naam staan. De coureur hoopt dat hij in zijn thuisrace daar meer punten aan kan toevoegen. 'Het is geweldig om eens per jaar thuis te kunnen racen. Hopelijk krijgen we een weekend waarin we punten kunnen scoren en een vlekkeloze sessie verrijden. Om diverse redenen, fouten, betrouwbaarheid, noem maar op, hebben we niet alles uit de afgelopen weekenden kunnen halen', aldus Alonso.

Update 14.25u (20/05) | 'Alonso moet zich na kritiek melden bij de stewards'

Fernando Alonso was tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje felle kritiek op wedstrijdleider Niels Wittich. De Spanjaard kreeg in Miami na afloop van de race een tijdstraf en dat vond de Alpine-coureur oneerlijk. Het kritiek van Alonso is ook de FIA niet ontgaan. Na de eerste vrije training moet de coureur zich melden bij de stewards.

Update II 09.00u (23/05) | Alonso verontschuldigt zich voor kritiek op stewards

Fernando Alonso heeft zich verontschuldigd voor de kritiek die hij afgelopen weekend leverde op de stewards. Tijdens de persconferentie gaf de Spanjaard aan dat hij nog steeds baalde van een tijdstraf die hij in Miami toebedeeld had gekregen. Hij noemde tijdens het persmoment de stewards zelfs 'incompetent', wat bij de FIA in het verkeerde keelgat schoot.

Na de persconferentie werd hij in de paddock namelijk gefotografeerd terwijl hij in gesprek was met FIA-president Mohammed Ben Sulayem. Vermoedelijk was de topman van het motorsportorgaan niet gediend van de opmerking van de Alpine-coureur, en inmiddels is Alonso bereid de strijdbijl te begraven.

'Terugkijkend om Miami en vrijdag zie ik het nu anders', meldde hij na de Grand Prix van Spanje. 'Ze hebben hun werk gedaan in Miami. In het heetst van de strijd en vanuit de cockpit ziet het er soms gewoon anders uit dan dat zij het zien', voegde hij daaraan toe.

'We werken allen samen om het spektakel te vergroten. Vandaag kregen de fans bijvoorbeeld een geweldige race voorgeschoteld. Ik heb veel vertrouwen in hoe Mohammed de FIA organiseert en hoe hij de sport wil verbeteren. Ik steun hem en kan zijn perspectief nu zien. Van mijn kant kan het anders en beter', concludeerde hij volgens The Race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws