Domenicali blijft bij standpunt over elfde F1-team: 'Moeten respect hebben voor proces FIA' Formule 1
Formule 1

Domenicali blijft bij standpunt over elfde F1-team: 'Moeten respect hebben voor proces FIA'

Domenicali blijft bij standpunt over elfde F1-team: 'Moeten respect hebben voor proces FIA'

Het standpunt van Stefano Domenicali over een elfde team in de Formule 1 blijft onveranderd. De CEO van Liberty Media sluit zich aan bij de meningen van enkele teambazen, dus als het aan Domenicali ligt, komt er geen elfde team in de koningsklasse van de autosport. Toch zijn er meerdere gegadigden die graag een kans willen in de Formule 1. Domenicali geeft dan ook aan dat er serieuze gesprekken gevoerd zullen worden met de FIA.

Toto Wolff heeft al vaker gezegd dat hij tegen een elfde team is op de Formule 1-grid. Domenicali heeft zich daar al vaker bij aangesloten, waardoor de tegenstand redelijk groot is. 'Daarover verander ik niet van gedachten', zegt de Italiaan bij Motorsport.com. 'Het gaat niet om het geld, zoals we hebben gezegd, en ik wil niet vooruitlopen op de zaken, want er is een proces en ik vind dat ik het respect moet hebben voor het feit dat de FIA hun proces heeft gestart, en binnenkort zullen we tot een conclusie komen.'

Er staan enkele teams in de rij om een intrede te doen in de Formule 1. Domenicali en Liberty Media zal dan ook in de aankomende maanden in gesprek gaan met de FIA. Het bestuursorgaan zal mogelijk andere belangen hebben. 'Zoals we altijd hebben gezegd, moeten we ervoor zorgen dat de beslissing juist is voor het bedrijf. En dit is wat ik denk dat de plicht is van de FIA en ons. Dus dat is een andere beslissing die de komende maanden zal worden genomen.'

Domenicali kan niets verklappen over kansen Andretti

Andretti Autosport is het team dat al een tijdje probeert om de Formule 1 binnen te dringen. Michael Andretti heeft General Motors aangetrokken en klopte tegelijkertijd aan bij meerdere renstallen. 'Er zijn positieve en negatieve aspecten, dat maakt deel uit van de evaluatie die we doen. Dus ik kan niets verklappen.' Domenicali neemt de plannen van Andretti wel heel serieus. 'Dus zodra we klaar zijn voor die discussie, gaan we die aan met de FIA', aldus de CEO van Liberty Media.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws