Domenicali trots op 2024-kalender: 'Juiste balans tussen traditionele en nieuwe circuits' Formule 1
Formule 1

Domenicali trots op 2024-kalender: 'Juiste balans tussen traditionele en nieuwe circuits'

Domenicali trots op 2024-kalender: 'Juiste balans tussen traditionele en nieuwe circuits'

De Formule 1-kalender voor 2024 werd eerder op woensdag gepresenteerd en Stefano Domenicali is in zijn nopjes met de uitkomst. Volgens de CEO van de Formule 1 heeft de kalender 'de juiste balans tussen traditionele races en nieuwe, spannende circuits.' FIA-president Mohammed Ben Sulayem sluit zich aan bij de woorden van Domenicali.

In 2023 was het al de bedoeling om 24 races te rijden, maar omdat de GP's van China en Emilia-Romagna om verschillende redenen niet door konden gaan, zullen er uiteindelijk 22 wedstrijden worden verreden. Volgend jaar wil de F1 dan wel 24 raceweekenden gaan afwerken. De kalender bevat een aantal wijzigingen, maar het zijn wel dezelfde locaties die ook op de oorspronkelijke kalender van 2023 stonden. Domenicali is zeer tevreden met het resultaat.

'Ik ben verheugd dat ik de F1-kalender voor 2024 kan aankondigen, met 24 races die onze fans over de hele wereld gaan voorzien van een spannend seizoen', begint de Italiaan bij Motorsport.com. 'Er is enorm veel interesse in en aanhoudende vraag naar de Formule 1 en ik denk dat deze kalender de juiste balans heeft tussen traditionele races en nieuwe, spannende circuits. Ik wil alle promotors en partners bedanken voor hun steun en de moeite die ze gedaan hebben om tot deze geweldige kalender te komen. Ons pad richting een duurzamere kalender blijven we de komende jaren volgen door de operatie als onderdeel van onze Net Zero 2030-campagne verder te stroomlijnen.'

Ben Sulayem blij met gezette stappen

FIA-president Ben Sulayem deelt de mening van Domenicali en hij voegt toe dat de nieuwe indeling het reizen een stuk makkelijker moet maken. 'Met de geplande en door de leden van het World Motor Sport Council goedgekeurde kalender voor het F1-wereldkampioenschap 2024 worden enkele belangrijke stappen gezet richting onze gedeelde doelen. We willen het wereldwijde spektakel van de Formule 1 efficiënter maken qua duurzaamheid voor het milieu, maar ook beter te behappen maken voor de reizende staf die zoveel van hun tijd aan onze sport toewijden. Stefano Domenicali en zijn team hebben geweldig werk geleverd door nieuwe en spannende locaties in opkomende markten aan te trekken, maar ook vast te houden aan de lange en bijzondere historie van de sport', zegt Ben Sulayem tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws