Doohan blijft positief: 'Had een tijd geleden een arm en een been gegeven hiervoor' Formule 1
Formule 1

Doohan blijft positief: 'Had een tijd geleden een arm en een been gegeven hiervoor'

Doohan blijft positief: 'Had een tijd geleden een arm en een been gegeven hiervoor'

De eerste vrije training in Canada werd geteisterd voor twee flinke regenbuien. Om half acht Nederlandse tijd ging de klok tikken, maar bleef de pit exit nog gesloten. Dat was met name een fikse tegenvaller voor Alpine-reservecoureur Jack Doohan die in de eerste vrije training Esteban Ocon verving. Uiteindelijk kon de Australiër maar drie rondes rijden op het circuit en zette hij geen tijd neer. Ondanks de tegenvallende sessie, vertelt Doohan aan Viaplay dat hij niet bij de pakken neer gaat zitten.

Volgens de regels mag Doohan dit seizoen twee keer een vrije training rijden voor het Franse team. Het team maakte in de eerste week van juni bekend dat het contract van Ocon aan het einde van het huidige seizoen beëindigd zal worden. De 21-jarige Doohan wordt gezien als een van de kansmakers op een zitje bij Alpine voor het aankomende seizoen. 'Ik wil hier full-time zijn, maar voor nu is het al een genoegen om in de auto te zitten en met het team samen te werken', vertelt hij.

Nog geen zekerheden

Al kon hij niet het gehele uur volmaken vanwege de regenval, kijkt Doohan toch tevreden terug op de eerste vrije training. 'Een tijd geleden had ik een arm en een been gegeven om hier te staan en in de auto te zitten', vertelt hij. 'Het ging best prima, maar we hebben te maken met moeilijke omstandigheden hier in Montreal. Het was voor Ocon en het team belangrijk dat ik het meeste eruit haalde en het best mogelijke resultaat neerzette.'

Over de toekomst van Doohan blijft vooralsnog veel onduidelijk. 'De media doet met van alles wat. Elke dag is er weer een nieuw verhaal', lacht hij. 'Ik geniet er nu van om hier in de auto te zitten en om het circuit uit te testen. Natuurlijk wil ik volgend jaar hier op de grid staan, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Daar zal ik voor blijven vechten. Hopelijk komt mijn droom op een dag uit. We zullen zien.'

De aankondiging van Alpine dat het contract van Ocon niet zal worden verlengd na dit seizoen kwam kort nadat de Fransman tijdens de Grand Prix van Monaco een crash veroorzaakte met teamgenoot Pierre Gasly. Hierbij raakte beide Alpine-bolides beschadigd en moest Ocon zijn race stopzetten. Direct na het incident liet teambaas Bruno Famin al weten dat er grote consequenties aan het optreden van Ocon zouden hangen. Momenteel ontkennen beide partijen dat de crash iets met de beëindiging van het contract te maken heeft gehad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws