Doohan over zitje bij Alpine: 'Zou heel moeilijk zijn om af te slaan' Formule 1
Formule 1

Doohan over zitje bij Alpine: 'Zou heel moeilijk zijn om af te slaan'

Doohan over zitje bij Alpine: 'Zou heel moeilijk zijn om af te slaan'

Jack Doohan heeft laten weten dat een zitje bij Alpine heel moeilijk zou zijn om af te slaan. De negentienjarige Alpine-junior denkt dat hij klaar is voor de Formule 1, maar dat hij ook nog veel moet leren. De Australiër rijdt momenteel in de Formule 2 en wist daar twee races te winnen. Ook mocht hij testen voor Alpine, waardoor hij al wat ervaring in de Formule 1 heeft opgedaan. Met het waarschijnlijke vertrek van Oscar Piastri zou hij zomaar een zitje kunnen krijgen.

Alpine verkeert momenteel in een staat van onzekerheid over hun tweede coureur voor 2023, nadat ze Piastri hebben bevestigd voor de rol na het vertrek van Fernando Alonso naar Aston Martin. Direct na de bevestiging van Piastri heeft de regerend Formule 2-kampioen in een verklaring op sociale media ontkend dat hij een deal heeft getekend met Alpine en volgend seizoen definitief niet voor het Franse merk zal racen.

Doohan hoopt te profiteren van de potentiële opening bij Alpine als het team Piastri verliest aan McLaren. Als onderdeel van de Alpine Driver Academy zou Doohan de volgende meest logische coureur zijn die Alpine zou kunnen benaderen, mochten ze besluiten geen externe aanwerving te doen. Doohan had eerder dit jaar de kans om Alpine's A521 te testen en heeft dit seizoen twee races in de Formule 2 gewonnen terwijl hij racet voor Virtuosi Racing. Hij staat momenteel negende in het kampioenschap.

Doohan: 'Zou heel moeilijk zijn om af te slaan'

Een zitje bij het Franse raceteam zou voor de Formule 2-coureur dan ook lastig af te slaan zijn, zo gaf hij zelf aan tegenover Speedcafe. 'Ik denk dat het heel moeilijk zou zijn om de kans af te slaan, wat er ook gebeurt. Gelukkig heb ik de kans gekregen om een ​​beetje ervaring op te doen. Het heeft zeker geholpen om wat tijd in een Formule 1-auto te hebben doorgebracht in plaats van niets. Ik kan echter nog veel leren om ervoor te zorgen dat ik op het niveau zit wat daarvoor nodig zou zijn.'

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws