Wolff denkt nog iedere dag aan Abu Dhabi: 'Maar Verstappen is verdiend kampioen' Formule 1
Formule 1

Wolff denkt nog iedere dag aan Abu Dhabi: 'Maar Verstappen is verdiend kampioen'

Wolff denkt nog iedere dag aan Abu Dhabi: 'Maar Verstappen is verdiend kampioen'

Toto Wolff denkt nog iedere dag aan de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig jaar, zo vertelt hij in een interview met Motorsport.com. De teambaas van Mercedes zag hoe Lewis Hamilton in zijn ogen de titel op oneerlijke wijze verloor aan Max Verstappen - die volgens Wolff wel verdiend wereldkampioen is.

'Ik denk er nog iedere dag aan', vertelt de Oostenrijker over de seizoensfinale van vorig seizoen. Daarin haalde voormalig wedstrijdleider Michael Masi voor de laatste ronde enkel de gelapte auto's tussen Hamilton en Verstappen weg. Hierdoor kwamen de twee titelrivalen, met Verstappen op betere banden, direct tegenover elkaar te staan. Gezien de twee op gelijke punten stonden, won degene die voor de ander eindigde de titel.

Verstappen had geen kind aan Hamilton op betere banden en ging ervandoor met de winst en zijn eerste wereldkampioenschap. En dat terwijl zijn Mercedes-rivaal de hele race aan kop lag. Wolff vindt het nog steeds lastig, maar heeft zich erbij neergelegd dat Verstappen won. 'Ik heb er vrede mee, omdat Max verdiend kampioen is geworden', aldus de 52-jarige.

Wolff vindt wel dat de seizoensfinale op oneerlijke wijze werd beslist. Hij legt uit hoe dat toentertijd voor hem voelde. 'Hoe het uitpakte... Ik denk dat ik waarden heb rond eerlijkheid en vooral sportieve eerlijkheid. Dit is wat mijn fundamentele liefde voor de sport geeft. En toen werd dat op die specifieke dag met de voeten weggeschopt', vertelt de Mercedes-teambaas.

Wolff ziet nieuwe wedstrijdleiding stappen maken

Masi verloor uiteindelijk zijn plek als wedstrijdleider door de controverse over Abu Dhabi. Inmiddels is er een nieuwe structuur opgezet rondom de wedstrijdleiding, maar er is nog steeds onenigheid, met name over de consistentie. Ook is er in de persoon van Mohammed Ben Sulayem een nieuwe president van de FIA. Wolff denkt dat moeilijkheden moeilijk te vermijden waren door de veranderingen.

'Ik denk dat Ben Sulayem, de manier waarop hij werft en rekruteert, richting geeft. Elke persoonlijkheid heeft zijn kanten. Het primaire doel van transparant zijn, het bieden van goed bestuur en een goed kader, is wat ik nu zie gebeuren. Zullen er hobbels op de weg zijn omdat de organisatie van Mohammed op zijn plaats moet vallen en iedereen zijn rol moet vinden? Ja, zeker. Maar ik ben blij met hoe het gaat. Ze zijn ruimdenkend. Ze zijn niet eigenwijs. Voor mij transparant, eerlijk en integer', besluit Wolff.

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws