Doornbos voorspelt problemen voor Ferrari: 'Onder druk zie ik dat ze kraken' Formule 1
Formule 1

Doornbos voorspelt problemen voor Ferrari: 'Onder druk zie ik dat ze kraken'

Doornbos voorspelt problemen voor Ferrari: 'Onder druk zie ik dat ze kraken'

Robert Doornbos ziet Max Verstappen weer dichter bij concurrent Charles Leclerc kruipen door de maximale score in Imola. De coureur van Red Bull Racing wist in het hol van de leeuw de sprint- en de hoofdrace te winnen, terwijl het weekend van Ferrari niet goed liep. Carlos Sainz kwam in de eerste ronde vast te zitten in de grindbak, terwijl Charles Leclerc tegen het einde veel punten verloor door een rijdersfout. Sergio Pérez maakte het nog mooier voor Red Bull door als tweede te eindigen.

'Dat je een één-tweetje pakt in Imola, op het circuit van Ferrari, doet pijn in Italië', stelt Doornbos bij RTL Boulevard. Voor Red Bull zijn het punten die zeer welkom zijn in de titelstrijd. Doornbos ziet dat er barsten zijn ontstaan in het onfeilbare Ferrari van de eerste races. 'Ferrari heeft een wereldseizoen, ze zijn heel goed begonnen. Maar dan zie je bij de tweede bocht Sainz in de grindbak en Leclerc aan het einde ook nog in de muur. Onder druk zie ik dat ze kraken.'

Voor Verstappen was fijn om weer een normaal weekend te hebben na alle problemen met betrouwbaarheid. Doornbos weet dan ook dat de titelstrijd nog volledig open ligt. 'Er zijn vier races geweest, hij wist daar twee van uit te rijden en die wist allebei te winnen. Ze hebben de betrouwbaarheidsproblemen opgelost en dat was ook te zien dit weekend. Max heeft de maximale punten binnen weten te halen en zijn teamgenoot eindigt dus op P2. Dan maak je zeker nog kans om de titel. Het is nu 27 punten. Als Leclerc een keer uitvalt en Max wint, dan staan ze ongeveer weer gelijk.'

Doornbos ziet eerlijke Hamilton

Lewis Hamilton, daarentegen, lijkt het wereldkampioenschap wel uit zijn hoofd te kunnen zetten. De Mercedes-coureur eindigde in Imola als dertiende en wil niet nadenken over een eventuele achtste titel. 'Wel eerlijk van Hamilton', vindt Doornbos. 'Het materiaal is belangrijk en dat weet hij als geen ander. Dit weekend was echt een dieptepunt. Je weet dat die dag gaat komen als je acht jaar lang dominant bent. Het lijkt nu alsof de tijd veranderd is en dat Red Bull en Ferrari het gaan uitvechten', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws