Rosberg: 'Als Verstappen op je jaagt, is het net een dier' Formule 1
Formule 1

Rosberg: 'Als Verstappen op je jaagt, is het net een dier'

Rosberg: 'Als Verstappen op je jaagt, is het net een dier'

Nico Rosberg is zeer gecharmeerd van de manier waarop Max Verstappen presteert in 2022. Hij ziet een uitstekende, gevaarlijke coureur waar geen rem op staat. Nu Red Bull Racing aan pace gewonnen lijkt te hebben, verwacht de voormalig Mercedes-coureur dat ons een zeer spannende titelstrijd te wachten staat.

'Het ziet er naar uit dat Red Bull de problemen met haar betrouwbaarheid opgelost heeft. Dit was een fenomenale race van Verstappen, niemand kon hem bijhouden. Geweldig werk van hem', laat de enkelvoudig wereldkampioen weten bij Sky Sports F1. Verstappen reed na de start weg bij teamgenoot Sergio Pérez en was daarna ongrijpbaar.

Rosberg ziet het resultaat in Imola als een waarschuwingsschot van Verstappen aan het adres van Leclerc. Het begin van het jaar heeft de Limburger veel ongeluk gekend, en daar veert hij nu van terug: 'Hij heeft echt laten zien: hé, ik doe nog mee aan deze titelstrijd. Alles ligt nu weer open, wat tof is om te zien. Red Bull zit daarnaast gewoon weer op Ferrari's pace, wat goed is.'

Rosberg: 'Verstappen komt genadeloos op hem af'

Rosberg merkt dat Verstappen bloed ruikt en optimaal profiteert in de races dat Ferrari niet sterk genoeg oogt: 'De druk staat erop. Leclerc heeft nog een voorsprong, maar Verstappen komt genadeloos op hem af. Ik zei het vroeger altijd al, de laatste coureur die je in je spiegels wil zien, is Verstappen. Als hij op je jaagt, is het net een dier.'

Verstappen zal de rest van het jaar vermoedelijk het materiaal hebben om op Leclerc te blijven jagen, en Rosberg kijkt dan ook zeer uit naar de rest van het seizoen: 'Ik weet zeker dat we hier veel meer van gaan zien.' De eerstvolgende Grand Prix waarin Leclerc zijn voorsprong op Verstappen moet zien te behouden is een nieuwe race, die van Miami.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws