Pérez teleurgesteld na moeilijke kwalificatie: 'Het werkte vandaag gewoon niet' Formule 1
Formule 1

Pérez teleurgesteld na moeilijke kwalificatie: 'Het werkte vandaag gewoon niet'

Pérez teleurgesteld na moeilijke kwalificatie: 'Het werkte vandaag gewoon niet'

Sergio Pérez is teleurgesteld in zijn prestaties tijdens de kwalificatie voor de sprintrace van de Grand Prix van Emilia Romagna. De coureur van Red Bull Racing kwam niet verder dan de zevende plek, terwijl teamgenoot Max Verstappen zich op poleposition kwalificeerde. De rode vlaggen tijdens de kwalificatiesessie zaten de Mexicaan in de weg.

Gedurende de vrijdagmiddag kon Pérez nog wel snelle tijden rijden. Toen het opnieuw begon te regenen in Q3 kwam de Red Bull-rijder niet meer verder dan de zevende plek. Hiermee staat hij 1,8 seconde achter teamgenoot Verstappen. 'Over het algemeen was het een teleurstellende dag, maar we moeten ons blijven herinneren dat dit slechts de start van het weekend was', aldus Pérez in een persbericht van Red Bull.

'Het werkte gewoon niet voor mij vandaag en als team hebben we gewoon een aantal dingen fout gedaan', vervolgt de tweevoudig racewinnaar. Pérez had vooral moeite met het opwarmen van de banden. Door de regen was de baantemperatuur heel erg afgekoeld naar ongeveer veertien graden. 'Het is zo belangrijk om temperatuur te krijgen in je banden. Ik kon gewoon niet de juiste out lap aan elkaar knopen. En dan heb je ook nog eens te maken met allemaal rode vlaggen.'

Pérez blij met potentie RB18

Desalniettemin heeft Verstappen kunnen laten zien dat er wel degelijk potentie zit in de Red Bull-bolide. Daardoor kijkt Pérez ook uit naar de aankomende sessies van dit weekend. 'Ik ben echt heel erg blij met de snelheid van de auto. Ik kijk heel erg uit naar morgen. Hopelijk kunnen we de weg naar voren vinden tijdens de sprintrace en daardoor onszelf een goede startpositie voor zondag verschaffen', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws