Duits medium meldt dat Sargeant de volgende coureur is die voor zijn stoeltje moet vrezen Formule 1
Formule 1

Duits medium meldt dat Sargeant de volgende coureur is die voor zijn stoeltje moet vrezen

Duits medium meldt dat Sargeant de volgende coureur is die voor zijn stoeltje moet vrezen

Nadat eerder deze week de geruchtenstroom over Nyck de Vries al op gang kwam, lijkt er ook steeds meer druk op mededebutant Logan Sargeant te komen. De Amerikaan kende in Miami een dramatisch weekend in zijn thuisrace. Sargeant groeide zelf op in Miami, maar zal na een laatste plek in zowel de kwalificatie als de race niet met veel goede herinneringen kunnen terugkijken op het Grand Prix-weekend.

Van de drie debutanten dit seizoen is Logan Sargeant duidelijk degene met het minst indrukwekkende CV. Nyck de Vries werd al wereldkampioen in de Formule 2 en de Formule E, terwijl Oscar Piastri een van de weinige coureurs is die in opeenvolgende seizoenen tot kampioen gekroond werd in de Formule 3 en de Formule 2. Sargeant is marketingtechnisch gezien wel erg interessant voor Williams, aangezien hij de eerste coureur uit de Verenigde Staten is die een contract voor het hele seizoen heeft sinds Scott Speed. Met de groeiende interesse in de Formule 1 uit de Verenigde Staten en de sponsorstroom uit het land is het paspoort van Sargeant een duidelijk pluspunt.

Sargeant vooralsnog kansloos tegen Albon

Van nieuwe Williams-teambaas James Vowles is echter bekend dat hij hij uiterst ambitieus is, en het zal hem niet erg lekker zitten dat er een groot onderling verschil is tussen zijn beide coureurs. Sargeant is naast De Vries de enige coureur die nog puntloos is, en staat inmiddels met 5-0 achter in het kwalificatieduel met Alexander Albon. Lance Stroll is de enige andere coureur die nog niet voor zijn teamgenoot wist te eindigen op de zaterdagen.

Sport1 weet nu te melden dat Mercedes-teambaas Toto Wolff het stoeltje van Sargeant op het oog heeft voor zijn derde coureur, Mick Schumacher. De zoon van recordkampioen Michael Schumacher staat dit jaar aan de zijlijn nadat hij door Haas aan de kant werd gezet. Wolff onderhoudt uiteraard een goede relatie met Williams: het Britse team wordt door Mercedes van motoren gezien, en teambaas Vowles was jarenlang de rechterhand van Wolff bij Mercedes. Op een kans bij AlphaTauri hoeft Schumacher in ieder geval niet te rekenen, heeft Helmut Marko al eerder aangegeven: 'Hij is een Mercedes-coureur en hij komt niet in onze plannen voor. Toto Wolff is voor hem verantwoordelijk.' Sport1 vertelt over de situatie: 'Wolff heeft Schumacher beloofd dat hij hem weer aan een vast stoeltje gaat helpen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws