Marko spreekt zich uit: 'Als De Vries verbetert, is een rijderswissel niet aan de orde' Formule 1
Formule 1

Marko spreekt zich uit: 'Als De Vries verbetert, is een rijderswissel niet aan de orde'

Marko spreekt zich uit: 'Als De Vries verbetert, is een rijderswissel niet aan de orde'

Helmut Marko heeft voor het eerst zelf gereageerd over de geruchten omtrent Nyck de Vries. De Nederlander zou onder druk staan bij AlphaTauri en nog maar drie races de tijd krijgen om zijn resultaten aanzienlijk te verbeteren. Anders zou het wel eens einde verhaal kunnen zijn voor de voormalig kampioen van de Formule 2 en Formule E.

Dat van die drie races wuift Marko in gesprek met F1-Insider al direct weg. 'De komende drie races gebeurt er niets', legt de motorsportchef van Red Bull Racing uit. Er is wel een gesprek gevoerd met De Vries. 'En hij is het erover eens dat hij het beter moet doen. De afstand tot Yuki Tsunoda, die het prima doet, is te groot. Om in voetbaljargon te praten: Nyck heeft slechts een gele kaart gekregen, nog geen rode. Als hij verbetert, is een rijderswissel niet aan de orde.'

Mocht het echter wel tot een rijderswissel komen, dan hoeft Daniel Ricciardo niet te rekenen op een telefoontje van Marko. 'In het ergste geval zouden we terugvallen op onze vijver van jong talent. Het gaat specifiek over Liam Lawson en Ayumu Iwasa. Ricciardo is geen onderwerp', is Marko stellig. Ook Mick Schumacher, reservecoureur bij Mercedes, is niet in beeld. 'Toto Wolff is verantwoordelijk voor hem.'

Naast De Vries ook Sargeant onder druk; Wolff pleit voor terugkeer Schumacher

Het is wel een interessant sprongetje dat Marko maakt. Wolff zou volgens F1-Insider Williams-teambaas en voormalig rechterhand James Vowles proberen te overtuigen om Schumacher terug te laten keren in de Formule 1. De Duitser verloor na vorig seizoen zijn zitje bij Haas en Wolff wil maar wat graag dat vertrouweling Vowles Logan Sargeant aan de kant zet voor een terugkeer van Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws