Duitsland zet Verstappen op voetstuk: 'Wie kan deze man afstoppen?' Formule 1
Formule 1

Duitsland zet Verstappen op voetstuk: 'Wie kan deze man afstoppen?'

Duitsland zet Verstappen op voetstuk: 'Wie kan deze man afstoppen?'

Voormalig Formule 1-coureur Marc Surer heeft zich bij het Duitse Motorsport Total lovend uitgelaten over Max Verstappen, na de 61e Grand Prix-zege van de Nederlander. Ook de lezers van het Duitse medium plaatsten de Nederlander ver boven zijn concurrentie, aangevoerd door het Britse trio, terwijl Sergio Pérez in de achterhoede alleen de andere twee Noord-Amerikanen achter zich wist te houden.

Als je de resultaten bekijkt, lijkt Red Bull Racing nog altijd dominant te zijn. Naast zijn uitvalbeurt vanuit leidende positie in Australië heeft Verstappen negen keer de finish gehaald: zeven keer winst, een keer tweede, en een zesde plek in Monaco. Dat maakt het alleen maar extra bijzonder dat Verstappen en Lando Norris het na de race erover eens waren dat niet Verstappen, maar Norris de snelste auto had.

Surer, die zelf in het verleden in de Formule 1 reed en inmiddels al lange tijd actief is als hoofdcommentator voor de Duitse tak van Sky Sports, gaf Verstappen dan ook de maximale score: een 1, aangezien dat in Duitsland het hoogste cijfer is, aflopend tot een 6 voor als laagst mogelijk cijfer. 'Wie kan deze man afstoppen?' vroeg Surer zich af. 'Als het ertoe doet, staat hij er, en laat hij zich niet nerveus maken door de comeback van Lando (Norris, red.)', schrijft de Zwitser.

McLaren laat kansen liggen

De Brit van McLaren kreeg zelf een 2, wat ongeveer te vergelijken is met een Nederlandse 8,5. Norris pakte zijn tweede poleposition, en werkte dan ook een sterk weekend af, echter: 'Als je de snelste auto hebt, moet je winnen', verklaart Surer over de nieuwe gemiste kans. Ook de lezers van Motorsport Total waren het over die twee coureurs eens.

Verstappen kreeg van de rest van de redactie ook een 1, terwijl de lezers gemiddeld op 1,46 uitkwamen, waardoor Verstappen met een score van 1,15 eindigde, een in Duitsland uitzonderlijk hoog gemiddelde. Norris eindigde met 1,97 op flinke achterstand, voor Lewis Hamilton, George Russell, en Pierre Gasly, die pas in de slotronde ingehaald werd door Pérez.

Surer ging verder in op de situatie bij Ferrari, waar Charles Leclerc een 3 kreeg. 'Ik had meer van hem verwacht, en van Ferrari. Het botsen met Norris in de derde vrije training was ook een overtrokken reactie. Sainz was volledig gemotiveerd voor het thuispubliek, maar bereikte weinig.' Dat Sainz zich hard opstelde in gevecht met Leclerc, snapt Surer wel. 'Waarom zou hij zich aan afspraken houden, als hij al ontslagen is?' Pérez eindigde als achttiende met een 4,16, ook in Duitsland een duidelijke onvoldoende. Lance Stroll (4,38), en Logan Sargeant (5,32) scoorden nog lager. Sargeant kreeg van Surer zelf een 6, het absolute minimum.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws