Rosberg onder de indruk van 'sublieme' Verstappen: 'Een fout en Sainz is erlangs' Formule 1
Formule 1

Rosberg onder de indruk van 'sublieme' Verstappen: 'Een fout en Sainz is erlangs'

Rosberg onder de indruk van 'sublieme' Verstappen: 'Een fout en Sainz is erlangs'

Nico Rosberg was onder de indruk van Max Verstappen afgelopen weekend. De voormalig coureur van onder andere Mercedes zag dat de Red Bull Racing-rijder alles goed deed in de kwalificatie en de race, maar dat het aan het einde van de Grand Prix alsnog spannend werd. Rosberg zag dat Verstappen goed met de druk omging die Carlos Sainz op hem legde. Daarnaast denkt de Duitser dat Sainz het niet in zich heeft om kampioen te worden.

Verstappen leek op weg te gaan naar een simpele overwinning, maar een safety car-situaties maakte alles weer spannend. Rosberg weet hoe het voelt om in de auto te zitten in zulke spannende momenten. 'Hij reed perfect in moeilijke omstandigheden in de kwalificatie en onder de druk van Sainz in de race', zegt de enkelvoudig wereldkampioen bij Sky Sports. 'Als je op een dergelijk moment in de auto zit dan is het een verschrikkelijk gevoel.'

Verstappen gaf in de persconferentie ook aan dat hij liever de aanvaller was geweest in die situatie. Toch was de Nederlander blij dat hij weer een keer echt kon racen en niet hoefde na te denken over zijn banden. Rosberg was vooral onder de indruk van de kalme coureur van Red Bull. 'Tot op dat moment had hij alles perfect gedaan en dan komt opeens die safety car. Dan heb je te maken met een Ferrari-auto die drie DRS-zones lang druk op je uitoefent. Als je een kleine fout maakt, dan is hij erlangs, maar Max deed het subliem.'

Rosberg velt hard oordeel over Sainz

Sainz was in Canada opnieuw op jacht naar zijn eerste overwinning. Rosberg denkt dat het lastig wordt voor de Spanjaard om een overwinning te boeken terwijl Charles Leclerc in hetzelfde team rijdt. 'Sainz heeft het in zich om een redelijke coureur te zijn binnen Ferrari, maar op het moment heeft hij het niet in zich om kampioen te worden. Leclerc is tot nu elke race beter. Sainz moet gewoon nog wat progressie boeken, al is dat vreemd om te zeggen na vorig seizoen. De auto's zijn natuurlijk compleet anders, dus misschien duurt het bij hem gewoon iets langer om zich echt comfortabel te voelen', aldus de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws