F1-commissie hakt knopen door omtrent 2022-kalender, België-fiasco en sprintraces Formule 1
Formule 1

F1-commissie hakt knopen door omtrent 2022-kalender, België-fiasco en sprintraces

F1-commissie hakt knopen door omtrent 2022-kalender, België-fiasco en sprintraces

Op woensdag 13 oktober is de F1-commissie voor de derde keer in 2021 samengekomen om enkele belangrijke agendapunten te bespreken voor de sport. In de meest recente vergadering van het motorsportorgaan worden knopen doorgehakt op het gebied van de Formule 1-kalender van 2022, hoe om te gaan met korte Grands Prix, zoals die van België 2021, en het sprintrace-format.

Allereerst geeft de FIA in een persbericht vrij dat er besloten gaat worden hoe de 2022-kalender eruit gaat zien. Vrijdag aanstaande (15 oktober, red.) wordt de conceptkalender van 2022 voorgelegd aan het World Motor Sport Council. Keuren zij de plannen van de sport goed dan zal dat definitief betekenen dat we in 2022 maar liefst 23 Grands Prix te zien zullen krijgen.

België-fiasco onder de loep

Ook wordt er naar het proces gekeken wanneer een Formule 1-race bijzonder kort duurt. Tijdens de Grand Prix van België werd de race enkele keren stilgelegd vanwege teveel stilstaand water. Uiteindelijk reed de grid twee ronden achter de safety car om een klassering neer te kunnen zetten, tot afschuw van veel fans wereldwijd. De mensen op locatie hadden immers veel geld betaald voor toegangstickets, en werden het hoofdevenement ontnomen.

De F1-commissie overweegt een update door te voeren in de sportieve reglementen en heeft de Sporting Advisory Committee ingeschakeld voor suggesties van wat er moet gebeuren wanneer een dergelijke situatie zich wederom voordoet. De mogelijke oplossingen worden bij de eerstvolgende F1-commissie-meeting voorgelegd.

6 sprintraces in 2022?

Ook zal er een beslissing gemaakt worden over het sprintrace-concept. Het comité heeft een rapport gekregen van de eerste twee edities van de sprintrace, die in Silverstone en Monza werden verreden. De eerste feedback van deze evenementen was positief, wat betekent dat de kans groot is dat er in 2022 wederom sprintraces plaats zullen gaan vinden. Een verdere evaluatie wordt gedaan na het laatste evenement, in Brazilië, maar een conclusie zou nu al wel getrokken kunnen zijn.

RaceFans meldt namelijk dat er een overeenkomst gesloten is over het houden van maar liefst zes sprintraces in 2022. Zo zal dus circa een derde van de evenementen van volgend jaar gehouden worden met een race op de zaterdag, terwijl tevens overwogen wordt om de donderdag, die vooral gezien wordt als media dag, weg te strepen. Dat zou immers veel tijd kosten voor de teamleden en coureurs, die ze met een kalender van 23 races goed elders zouden kunnen spenderen.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws