Doornbos: 'Tsunoda was echt punten aan het scoren binnen de Red Bull-familie' Formule 1
Formule 1

Doornbos: 'Tsunoda was echt punten aan het scoren binnen de Red Bull-familie'

Doornbos: 'Tsunoda was echt punten aan het scoren binnen de Red Bull-familie'

Robert Doornbos denkt dat Yuki Tsunoda intern bij Red Bull vrienden heeft gemaakt tijdens de Grand Prix van Turkije. De AlphaTauri-coureur offerde zijn eigen race op om de aanstormende Lewis Hamilton achter zich te houden, een plan dat Red Bull-adviseur Helmut Marko voorafgaand aan de wedstrijd al smeedde. Wel vond de Ziggo Sport-analist het verwonderlijk hoe snel de Brit wegreed zodra hij de Japanner gepasseerd was.

'Yuki deed het goed!', constateert Marko als hij bij Crashen in de Keuken de beelden van de race op Istanbul Park terugkijkt. 'Die was echt punten aan het scoren binnen de Red Bull-familie. Na acht ronden kon hij hem alleen niet meer achter zich houden', ziet hij. De AlphaTauri-jongeling heeft de Mercedes-coureur in die acht ronden veel tijd gekost.

Tsunoda wist zijn auto zo te positioneren dat Hamilton een relatief riskante inhaalpoging niet aandurfde. Dat lukte dus enkele ronden, totdat hij in bocht 3 aan de buitenkant een gewaagde actie inzette. Doornbos vond het indrukwekkend dat Hamilton precies op dat punt zijn actie maakte: 'Buitenom daar, echt een heel snel punt.'

Wel kostte het verdedigende werk Tsunoda een goed eindresultaat. In de acht ronden dat hij met de geroutineerde collega vocht, brandde hij zijn rubber op. 'Zo zag het er ook uit', merkt Doornbos op. 'Hij deed er alles aan om er vol voor te blijven. Goed gedaan.' Niet veel later resulteerde het in een spin van de rookie, die vervolgens buiten de punten eindigde.

Pace van Hamilton maakt indruk

Na langs de Japanner te zijn werd verwacht dat Hamilton nog mee kon doen om de overwinning. Zijn pace toen hij eenmaal los was van de AlphaTauri lag namelijk bijzonder hoog. Doornbos: 'Vooral dat gat dat hij daarna sloeg was ongelooflijk. In één keer reed hij dat gat dicht naar Lance Stroll, daar was hij zo voorbij. Bij Sergio Pérez werd het alleen even spannend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws