F1 in het kort | Bottas op het circuit met apart meetinstrument Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Bottas op het circuit met apart meetinstrument

F1 in het kort | Bottas op het circuit met apart meetinstrument

In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1 Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Bottas op het circuit met apart meetinstrument

Valterri Bottas reed vanmorgen met een aantal aparte kastjes op de W10. De apparaten, vastgemaakt aan de voorkant van de Mercedes-bolide, bleken HD-camera's te zijn. Deze camera's waren gericht op de voorvleugel om zo de trillingen van de vleugel vast te leggen. Aan de voorvleugel zijn stickers geplaatst om de flexibiliteit van de verschillende vleugels te meten.

Olav Mol donderdag een uur lang op F1TV

Nederlandse kijkers van F1TV, waarop de testdagen dit jaar live worden uitgezonden, worden donderdagochtend getrakteerd op een Nederlands extraatje. Olav Mol schuift een uur lang bij de Engelse commentatoren aan, zo laat de Ziggo Sport-commentator weten op Twitter.

Williams breekt traditie en besteedt productie uit

Het was een van de speerpunten van Williams om alle productie - op de krachtbron na- binnenshuis te houden. Zo blijven ze trouw aan het oorspronkelijke concept van onafhankelijk team. Claire Williams heeft echter toegegeven dat ze nu toch aan het uitbesteden zijn, er valt nauwelijks te concurreren met de dochterteams: 'Je komt er niet door alleen maar te dromen, we kijken daar goed naar', meldt de Britse volgens Motorsport.

Russell ontloopt Hamilton: 'Eerst nog verbeteren'

George Russell heeft een solide eerste seizoen achter de rug, en de verwachtingen zijn groot voor 2020. Als dat goed gaat, zijn er misschien zelfs mogelijkheden bij Mercedes waar ook Lewis Hamilton niet het eeuwige leven heeft, terwijl Valtteri Bottas moet knokken voor zijn stoeltje. Zit een overstap erin? 'Hamilton is de absolute nummer één. Pas als je hem van dichtbij volgt, zie je hoe hij er volledig voor gaat. Ik hoop zijn niveau te bereiken, maar eerst moet ik mijzelf nog verbeteren op een aantal vlakken', volgens Sky Sports Italia.

Manager Verstappen: 'Betrouwbaarheid Red Bull verbeterd'

Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen, is blij met de progressie van de RB16. In de eerste Spaanse testweek merkte hij op dat het goed gesteld is met de betrouwbaarheid van de nieuwe bolide. 'De auto is beter en sneller. De betrouwbaarheid lijkt zelfs nog weer groter. Ik denk dat deze auto sterker is dan die van vorig jaar, maar dat moet ook. Ik wil voor de titel gaan.'

Williams: 'Willen echt en altijd vechten voor Q2'

Teamleidster Claire Williams heeft de missie van haar team duidelijk gemaakt, na de veelbelovende start van Williams in de wintertesten. De FW43 lijkt betrouwbaar en véél sneller dan vorig jaar. 'We zijn hier om te racen. Daarom bestaat Williams. We willen naar elke race komen om realistisch te vechten voor een plek in de tweede kwalificatie. Daarna willen we in de race knokken voor een plek die ons onze trots teruggeeft.' Bron: F1i.com.

Ocon: 'Ik zit nu al goed in de auto'

Terugkerend coureur Esteban Ocon is naar eigen zeggen niet roestig, ook al waren zijn laatste meters in Abu Dhabi 2018. Het kost de 23-jarige Renault-rijder geen moeite om terug in zijn ritme te komen. 'Ik zit niet ver bij het punt vandaan wat ik zie als voldoende.Natuurlijk heb ik de komende drie dagen om dat uit te bouwen, maar ik voel me nu al goed in de auto en competitief.

'Natuurlijk kunnen we dingen beter doen.' Renault richt zich vanaf woensdag op de balans van de RS20. 'We zijn nog niet waar we willen zijn op dat punt, maar het is niets wat we niet op kunnen lossen. Het aantal dagen is zo beperkt, maar het is een stap om nóg meer klaar te zijn voor Melbourne', schrijft Crash.net.

'Ik zou je graag meer vertellen, maar dat kan niet'

Geheimzinnig commentaar van Daniil Kvyat tegenover verschillende media in Barcelona. AlphaTauri heeft een positieve eerste test achter de rug, tot tevredenheid van de Rus. Maar op de vraag of er stappen gemaakt zijn met de nieuwe Honda-motor, blijft hij gesloten. 'Lastig te zeggen. Het is sowieso niet iets dat ik op dit moment kan delen. Graag zou ik je meer vertellen, maar dat kan niet.'

SMP wil met Russisch team naar de Formule 1

De Russische coureur Mikhail Aleshin denkt dat er op korte termijn weleens een Russisch Formule 1 team op de grid zou kunnen staan. SMP Racing, dat eerder Sergey Sirotkin, naar de koningsklasse van de autosport bracht zou alles in huis hebben om de stap te maken.

'Het SMP programma functioneert goed in het WEC, dat niet veel van de Formule 1 verschilt', zegt Aleshin tegen het Russische Sportbox. 'Technologieën zijn nagenoeg hetzelfde en ja, een Grand Prix is een Grand Prix, maar de ervaring in de racerij va SMP is groot genoeg dat we het zouden kunnen.'

Coronovirus zet streep door Honda-event op Suzuka

De organisatoren van een Honda- en Toyota fanfestival hebben een streep gezet door het evenement dat op 7 en 8 maart plaats had moeten vinden op Suzuka. De reden voor de afgelasting is de angst voor het coronavirus.

Formule 1 keert terug naar Zuid-Afrika voor F1 Festival

De Formule 1 keert terug naar Zuid-Afrika. Niet om de oude Grand Prix nieuw leven in te blazen, maar voor een heus F1 Festival. In samenwerking met sponsor Heineken vindt er op 29 maart in Johannesburg een festival plaats waar enkele Formule 1-teams aanwezig zijn: Mercedes, Red Bull en Renault. Aldaar verzorgen de teams én oud wereldkampioen Jody Scheckter, zelf afkomstig uit Zuid-Afrika, enkele demonstraties. Valtteri Bottas is bevestigd als één van de aanwezige coureurs van de huidige grid.

Horner: Annuleren GP China heeft effect op GP Nederland

Christian Horner heeft in de podcast Talking Bull uitgelegd dat het annuleren van de Grand Prix van China gevolgen heeft voor de Grand Prix van Nederland. 'Normaliter krijg je dan een beter beeld van de auto', vertelt de teambaas. 'Doordat China er nu niet bij zit, zullen de updates die daar gebracht moeten worden in Nederland gelanceerd worden.'

Melbourne betaalt Miley Cyrus en Robbie Williams miljoenen

Melbourne haalt voor het entertainment rond de Grand Prix heel grote namen binnen voor even grote geldbedragen, aldus de Herald Sun. Naar verluid zouden de beide popsterren ieder meer dan een miljoen dollar bij elkaar harken voor hun optredens. Een deel van de ticketopbrengsten gaat naar de bosbrandenbestrijding die nog altijd voortduurt. (Foto: 100cellsman)

Nonchalante Verstappen in Valkyrie

Voor het racen in een supercar heb je natuurlijk de juiste bescherming nodig: met hogere snelheden dan een Formule 1-auto is veiligheid wel zo handig. Max Verstappen maakt het allemaal iets minder uit en zit met open helm en zonder handschoenen in de Aston Martin Valkyrie.

Verstappen en Albon rijden in Valkyrie

Max Verstappen en Alexander Albon rijden voor de eerste keer in de Aston Martin Valkyrie. Deze hybride supercar is onder andere ontworpen door RB16-designer Adrian Newey en heeft een topsnelheid van maar liefst 400 kilometer per uur. Het prijskaartje? Ruim 3 miljoen dollar.

Magnussen toont helm voor 2020

Kevin Magnussen heeft getoond de helm eruit ziet die hij in 2020 zal gaan gebruiken in de Haas. De Deen gebruikt - zoals voorgaande jaren - de rode en witte kleuren die voornamelijk in verband gebracht worden met de Deense vlag. Het ontwerp blijft vrijwel identiek, behalve dat zijn naam eerst goud omrand was, nu is zijn naam wit omrand.

Hamilton en Messi delen prijs wereldsportman van het jaar

Een bijzondere avond voor Lewis Hamilton. De Britse Formule 1-wereldkampioen won maandagavond samen met voetballer Lionel Messi de prijs voor wereldsportman van het jaar. De award, gegeven door Laureus, betekent veel voor de coureur, zo laat hij in een toespraak weten. In zijn speech pleit Hamilton voor meer diversiteit in de Formule 1.

Albon: 'Ik zet geen targets voor mezelf'

Red Bull Racing-coureur Alexander Albon heeft zin in de testdagen. De Thaise-Brit zet geen precieze doelen voor zichzelf: 'Ik weet wel aan welke onderdelen ik nog moet werken, bijvoorbeeld mijn pace', verklaart Albon. Komende woensdag beginnen de testdagen op Circuit de Barcelona-Catalunya, waar Albon na zijn teamgenoot Max Verstappen uitgebreid de kans krijgt de RB16 te testen.

'Alfa Romeo heeft iets wat de rest nog niet heeft'

RTL GP-presentator Allard Kalff heeft een innovatie gezien op de nieuwe Alfa Romeo C39. 'Daar steekt de inlaat voor lucht voor de motor (voor de verbranding) meer naar voren dan de zijinlaten, die voor de koeling zijn. Hier krijg je een mooie luchtstroom van als je van het gas afgaat.' In die situatie is er minder lucht voor de motor nodig. Door de vertraging ontstaan trillingen, waardoor de lucht zich meer naar de zijkant en dus de interne koeling zal verspreiden. 'De rest heeft dit nog niet.'

Williams stuurt FW43 meteen de baan op

Op Twitter heeft Williams haar nieuwe FW43 aan de wereld voorgesteld, en we kunnen zeggen dat we even in onze ogen moesten wrijven! Zeker op het gebied van kleurstelling is het Williams van 2020 niet te vergelijken met voorheen. Hoofdsponsor Rokit is nog overduidelijker aanwezig dan vorig jaar, op een rode ondergrond in plaats van blauw.

Het team laat er geen gras over groeien. Meteen na de virtuele launch heeft Williams besloten de FW43 op pad te sturen, met George Russell achter het stuur. De eerste installatieronden zitten er alweer op.

Imola wil race in China vervangen

Onlangs is vanwege het coronavirus de Chinese Grand Prix tot een nader te bepalen datum uitgesteld. De mogelijkheid dat de Formule 1 China dit jaar helemaal niet aandoet is daardoor ook aanwezig. In reactie daarop heeft het circuit van Imola de FIA verzocht om de Chinese race te vervangen, zo laat RacingNews365 weten. Mocht de Formule 1 werkelijk naar Imola gaan, dan zal daar voor het eerst sinds 2006 de Grand Prix van San Marino verreden worden.

Nieuwe livery Racing Point al uitgelekt?

Is de nieuwe livery van Racing Point al uitgelekt? Het lijkt er verdacht veel op. Op Twitter circuleren foto's van een bolide die voldoet aan de 2020-specificaties van een Formule 1-wagen. Opvallend is dat de donkerblauwe accenten op de wagen verdwenen zijn alsook de sponsornaam van SportPesa. Daarentegen heeft hoofdsponsor BWT een nog prominentere plek op de wagen gekrijgen.

Raikkonen in Alfa Romeo C39 met nieuwe livery

Hoewel Alfa Romeo nog even wacht met de officiële lancering van de Alfa Romeo C39 (die op 19 februari plaats zal gaan vinden, red.), hebben ze Kimi Raikkonen wel het circuit al opgestuurd in de C39. Alfa Romeo koos op valentijnsdag voor een camouflage-livery, meldt Motorsport-Total.

Brundle verwacht dat top dichter op elkaar gaat zitten

Mercedes is ook in 2020 het te kloppen team, zo verwacht Martin Brundle. De co-commentator van de Formule 1-races op Sky Sports reageert op Twitter als één van de eerste prominenten op de presentatie van de nieuwe Mercedes. Wel verwacht de Brit dat het veld, voornamelijk de top, wat dichter op elkaar gaat zitten. 'De continuïteit van de regels zorgen er normaal gesproken voor dat het veld dichter bij elkaar komt. Ik weet bijna zeker dat Ferrari en Red Bull vaak de spiegels van de Mercedessen gaan vullen.' Over de auto van de Duitse renstal is Brundle in ieder geval positief. 'Met hun kleurstelling zorgt Mercedes er altijd voor dat deze grote hybride auto's er elegant uitzien.' (foto: Mercedes AMG F1)

Alfa Romeo presenteert C39 met camouflage livery

Alfa Romeo gaat doen wat Red Bull dit jaar niet gedaan heeft, namelijk de nieuwe bolide opleveren in camouflage. Zo proberen de Italianen het lastiger te maken om nieuwe technische snufjes af te kijken van de C39, meldt Motorsport.

Brundle is niet weg van aerodynamica nieuwe Ferrari

Martin Brundle is één van de eerste prominenten die heeft gereageerd op de onthulling van de SF1000, de bolide waar Ferrari mee hoopt goed voor de dag te komen in 2020. 'Het is meer rood dit jaar, een goede zaak', opent hij zijn betoog op Twitter. 'Op de juiste plaatsen ook slanker. De auto's van 2020 zijn doelgericht, maar beladen met lelijke aerodynamische sieraden', waarbij de Briste oud Formule 1-coureur verwijst naar de wat opvallende barge boards van de nieuwe Ferrari. (foto: Ferrari F1 Media)

Button: 'Vettel en Leclerc zullen beter moeten samenwerken'

Om 2020 een succes te laten worden zullen Sebastian Vettel en Charles Leclerc beter moeten samenwerken, vindt voormalig Formule 1-coureur Jenson Button. In 2019 kwam het regelmatig tot opstootjes tussen de twee, iets wat een wereldkampioenschap in gevaar zou kunnen brengen. 'Sebastian snapt nu hoe snel zijn teamgenoot is, dat zal wel helpen. Het is moeilijk als er een nieuwe, jonge coureur in het team komt die erg snel is. Nu zitten ze samen op een goed niveau en zullen ze hun spanningen moeten managen. Ze moeten echt beter gaan samenwerken, anders worden er weer veel punten door het putje gespoeld', aldus Button tegenover Sky Sports.

Brawn wil minder motorhomes op de paddock

Om groener te worden als sport vindt Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, het een goed idee om minder motorhomes toe te laten op de paddock. Die motorhomes moeten immers iedere Grand Prix, vooral in Europa, na op- en afbouw van en naar de circuits getransporteerd worden. En dat is natuurlijk klimaatonvriendelijk. 'We kijken naar andere transportmogelijkheden', zegt Brawn tegen Motorsport.com. 'Maar ook naar de mogelijkheden om het aantal motorhomes te beperken. '

Voorlopig géén Formule 1-race in Denemarken

Er komt voorlopig geen Formule 1-race in Denemarken. De overheid was bezig met een haalbaarheidsonderzoek, maar staakt nu die pogingen. Er werd gesproken over een race in Kopenhagen, Aalborg of Roskilde. Simon Kollerup, de minister van het land, heeft nu aangegeven dat een Formule 1-race onderaan de lijst met prioriteiten komt te staan.

Leclerc zal als eerste het circuit op gaan dit seizoen

Charles Leclerc zal de eerste zijn die in het seizoen 2020 een Formule 1-testsessie zal afleggen. De bandenleverancier Pirelli gaat dit seizoen vele tests doen met de 18-inch banden die vanaf 2021 ingezet gaan worden. De eerste waarmee ze nu gaan testen is het team van Ferrari, op het Spaanse Circuito de Jerez-Ángel Nieto. Pirelli maakt bekend dat komend weekend de eerste meters van het seizoen gereden zullen worden door Charles Leclerc. De auto die hiervoor gebruikt wordt is een aangepast chassis van Ferrari en dus niet het chassis voor 2020. (Foto: Ferrari F1 Media)

McLaren kondigt samenwerking aan met databedrijf

McLaren gaat samenwerken met het bedrijf Splunk dat data verwerkt. Het Amerikaanse bedrijf gaat helpen om door het verzamelen van data de prestatieontwikkeling te versnellen, zo meldt McLaren op zijn website. In de overeenkomst is daarnaast opgenomen dat de naam van het bedrijf in 2020 op de sidepod en rond de cockpit te zien zal zijn. (Foto: McLaren F1)

Ricciardo: 'Soms zing ik tijdens de race'

Onlangs was Daniel Ricciardo in de Verenigde Staten. Daar had hij nèt genoeg tijd om even aan te schuiven bij Comedy Central. Het was wel aanpassen: F1 is daar veel minder populair dan in Europa. Wel levert het hilarische vragen op: hoe kan je zo chill en nog steeds zo goed zijn? Ricciardo glimlacht erbij: 'Anderen helpen de sport niet bepaald. Het helpt dat ik opgegroeid ben in Australië vlak bij het strand. In mijn persoonlijkheid zit wel een stukje geluk, want ik doe mijn droombaan!'

'Wel ben je soms zo betrokken bij je baan dat je perspectief verliest. Soms is het frustrerend. In tennis kan je alleen je racket de schuld geven, maar hier hangt het enorm van het materiaal af.' Op de weg zou je hem er als coureur niet het verkeer halen. 'Waarschijnlijk zou je teleurgesteld zijn om me daar tegen te komen. Dan ben ik chill in de auto en aan het zingen. Maar dat doe ik ook tijdens de race, als het een beetje saai is.'

Bekijk hier het hele interview (7 minuten)

Eerste Ferrari-bolide Schumacher te koop

Toen Michael Schumacher in 1995 de overstap maakte naar Ferrari, reed hij zijn eerste tests in de Ferrari 412 T2. Ongeveer 2000 man kwam op de Duitser af toen hij op verschillende testcircuits de bolide over het asfalt joeg. De auto is opgeknapt in Maranello en wordt in Parijs tentoongesteld. De gereden tijden van Schumacher krijg je er gratis bij als je de rode bolide aanschaft. Om hoeveel geld het gaat is niet gespecificeerd door Motorsport Magazine.

Ricciardo: 'Renault moet het veel beter doen'

Renault-rijder Daniel Ricciardo gaat zijn tweede seizoen in bij de Fransen, en de glimlach is enigszins verdwenen. De Australiër is in de kracht van zijn leven, maar ook grotendeels afhankelijk van de auto. 'Er stond veel druk op Renault in 2019. Als we de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap hadden verloren aan Toro Rosso, dan was dat echt een stomp in onze maag geweest.'

'Dat had minder geld en bonussen betekend, en voor de motivatie was dat ook slechter geweest', realiseert de 30-jarige coureur zich voor de camera van Speedweek. 'Het is ons uiteindelijk gelukt, maar we moeten het veel beter gaan doen in 2020. Ik heb altijd hard gewerkt, ook al waren de resultaten er niet naar, maar toch heb ik op professioneel vlak veel geleerd vorig jaar.'

Chadwick: 'Ik zou enorm twijfelen als ze me nu een stoeltje aanbood'

Regerend W Series-kampioene Jamie Chadwick laat in de pers duidelijk weten dat haar bestemming Formule 1 is, maar niet door zich enorm te haasten. De Britse zal uitwijken naar Japan, terwijl ze haar titel in de vrouwenserie zal verdedigen. 'Deze tak is een springplank, en zal het ook blijven. Er zijn veel misverstanden over de F2 en F3, waarom ik niet daar gewoon aan het kampioenschap ga mee doen. Zo werkt dat niet', aldus de 21-jarige Williams Driver Academy-coureur.

'Er is één favoriet team waar je bij wilt rijden, dat team kost twee keer zo veel als de rest en het is een gekkenhuis. Daarom moet ik de juiste kansen pakken en het niet haasten. Mensen denken dat je morgen in de F1 moet rijden, dat denk ik niet', schrijft Racer.com. Zelfs niet als Claire Williams zou omdraaien en zeggen: joh, ik heb een extra stoeltje, wil je? Dan zou ik er enorm over twijfelen, want ik denk dat ik er nog niet klaar voor ben.'

Renault en reservecoureur Jack Aitken uit elkaar

Op Twitter heeft Jack Aitken, reservecoureur van Renault F1 en Formule 2-rijder, zijn afscheid bij het team aangekondigd. De 24-jarige Brits-Koreaanse racer kwam bijna precies vier jaar geleden bij Renault in dienst in het jongerijdersprogramma, waarna hij in 2017 voor het eerst in een Formule 1-auto mocht stappen. Sinds 2018 was hij testrijder voor het team, wat nu waarschijnlijk overgenomen wordt door Guanyu Zhou die in 2019 aansloot bij Renault als ontwikkelrijder.

Mallya over Aston Martin-deal: 'Hier droomden we van'

Oprichter Vijay Mallya stond aan de wieg van Force India, toen het nog Spyker F1 heette in 2007. Sindsdien is het team van een lelijk eendje getransformeerd in een solide middenvelder met soms een onverwachte podiumplaats. Eind 2018 moest het team in administratie, en werd verkocht aan Lance Stroll.

'Ik ben erg blij voor zowel Lawrence als het team. We zijn vrienden', tekent Motorsport.com op. De deal die Stroll sloot met Aston Martin gaat een flinke impact hebben op dat merk. Mallya heeft eerder zelf ook gesprekken gevoerd met Aston Martin, maar dat was voor titelsponsoring en technische input. De doctorandus ziet ook kansen voor Racing Point. 'Dit was altijd al onze droom om uiteindelijk een fabrieksteam te worden.'

FIA prijst marshalteam Silverstone voor inzet

De FIA heeft in de jaarlijkse Best Team of Officials-competitie de Britse marshals en hulpverleners bekroont tot de beste vrijwillige ploeg van 2019. Deze groep van maar liefst 953 mensen beheert 19 verschillende rollen bij evenementen om deze op een veilige manier te laten verlopen.

De Clerk of the Course voor de Britse GP, Ian Watson, zegt dat het hem enorm pleziert om de award te krijgen, na Singapore in 2018. 'Het hele team spendeert heel veel vrije tijd om te trainen om aan alle eisen van iedere rol te kunnen voldoen. Zij scherpen hun skills aan bij raceëvenementen in Groot-Brittannië, voordat we alle vertegenwoordigers van Britse clubs bij elkaar brengen voor hun inzet.'

AlphaTauri geeft voorproefje

Vanaf 2020 prolongeert er een nieuwe naam in de Formule 1. Toro Rosso wordt AlphaTauri en voor het zusterteam van Red Bull Racing komt er ook een nieuwe huisstijl. Op de sociale media plaatste men alvast een filmpje, waarop duidelijk wordt dat op 14 februari, als ook de auto wordt gelanceerd, de kleuren van het team zullen worden onthuld.

Vettel past stoeltje bij Ferrari

Sebastian Vettel is gesignaleerd terwijl hij zijn stoeltje voor 2020 aan het passen was. Volgens de Ferrari-website nam hij aan het einde van de ochtend plaats in de eenzitter en heeft hij meteen feedback geleverd op de eerste versie van de nieuwe bolide.

Vanaf 2020 licentiepunten uitgedeeld in W Series

Vanaf komend seizoen in de W Series kunnen de vrouwelijke deelnemende coureurs rekenen op een extra beetje prestige. De FIA zal namelijk voor de top acht van de relatief nieuwe competitie punten uitdelen voor de superlicentie, waarmee de coureurs meer kans hebben op een debuut in de Formule 1. De winnaar van de W Series krijgt 15 licentiepunten bijgeschreven. In totaal moeten coureurs in drie jaar tijd 40 licentiepunten bij elkaar zien te sprokkelen, om een superlicentie in de wacht te slepen. Pas dan maak je rechtmatig kans op een plek in de Formule 1.

Red Bull Ring kleurt wit in de winter

De Red Bull Ring ziet er aardig uit rond deze tijd van het jaar. In tegenstelling tot Nederland, wil er in Oostenrijk nog wel eens sneeuw vallen en ook het circuit ontkomt daar niet aan.

McLaren start de krachtbron op

Het is weer de tijd van het jaar dat de teams de fans lekker maken met allerlei filmpjes en sneak previews van de bolides. Zo is het ook traditie geworden dat elk team haar fans de ronkende motor voorschotelt. Ferrari en Mercedes namen al deel, nu voegt McLaren zich hier ook bij. (Foto: McLaren f1 Media; Mercedes AMG F1; Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws