F1 Kijktip |  Jos Verstappen schrijft geschiedenis en pakt op bijzondere wijze eerste podium Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | Jos Verstappen schrijft geschiedenis en pakt op bijzondere wijze eerste podium

F1 Kijktip |  Jos Verstappen schrijft geschiedenis en pakt op bijzondere wijze eerste podium

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elk weekeinde een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Deze keer is de F1 Kijktip niet op vrijdag, maar op zaterdag. Daar hebben we een hele goede reden voor! Het is vandaag (zaterdag) namelijk precies 27 jaar geleden dat Jos Verstappen voor het allereerst op het Formule 1-podium kwam te staan. Waarom dan niet de F1 Kijktip een keer op de zaterdag? Het beeldmateriaal is het in ieder geval meer dan waard.

Het betreft namelijk de live-uitzending van Veronica, begeleid door commentaar van Olav Mol, van de laatste twee ronden van de Grand Prix van Hongarije 1994. Michael Schumacher won, maar vlak voor het einde van de race gaf de Duitser zijn Benetton-teamgenoot Jos Verstappen, op dat moment vierde, de kans zich van een ronde achterstand te ontdoen. Die kans greep de Nederlander met beide handen aan.

Verstappen eerste Nederlandse podiumkandidaat

Verstappen kwam daardoor in dezelfde ronde als Schumacher over de meet, maar in de tussentijd ging de McLaren van Martin Brundle, die op dat moment derde lag, buiten beeld stuk. Verstappen werd daardoor als derde geklasseerd, doordat hij zich van de ronde achterstand mocht ontdoen. Daardoor kon hij de gestrande Brundle passeren om zodoende als eerste Nederlander ooit een Formule 1-podium te betreden.

Brundles bolide ging dus buiten beeld stuk, waardoor commentator Mol begrijpelijkerwijs niet in de gaten had dat Verstappen als derde over de finish kwam. Toen de gestrande McLaren-bolide te zien was, ging Mol uit zijn dak. 'En daar is Brundle, yeeeeeeeeeessss!', luidde het iconische commentaar. Nederland had voor het eerst een écht Formule 1-succes en Jos Verstappen was de man van de dag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws