F1 Live 15:00u | Grand Prix van Emilia-Romagna 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 15:00u | Grand Prix van Emilia-Romagna 2024

F1 Live 15:00u | Grand Prix van Emilia-Romagna 2024

Na een jaar van afwezigheid op de Formule 1-kalender kan dit weekend de Grand Prix van Emilia-Romagna gewoon weer verreden worden. Max Verstappen heeft alvast de beste papieren voor de race in handen, nadat hij verrassend op de zaterdag de polepositie wist te bemachtigen. Het verschil met de McLarens was echter niet al te groot, en ook bij de Ferrari's zag het tempo eerder dit weekend er goed uit, waardoor het een spannende race zal worden in Imola. Om 15:00 uur Nederlandse tijd gaan de lichten uit, en F1Maximaal.nl houdt u via dit liveblog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen tijdens de race.

Verstappen is niet onbekend met winnen op het eerste thuiscircuit van Ferrari, en won twee jaar geleden met overmacht ook de Grand Prix in het Italiaanse Imola. Ook toen startte de Nederlander vanaf pole, en wist hij met een gat van een ruime zestien seconden op de P2 van teamgenoot Sergio Pérez als eerste over de finishlijn te rijden. In 2023 kon de Grand Prix van Emilia-Romagna niet doorgaan, vanwege hevige regenbuien en de daarmee gepaarde heftige overstromingen.

Red Bull vs McLaren vs Ferrari

Of de Nederlander dit jaar, bij de terugkeer van de Italiaanse race, ook weer met zo'n groot machtsvertoon als in 2022 kan gaan winnen, is de vraag. Tijdens alle sessies voorafgaand aan de kwalificatie kampte het team van Red Bull met problemen aan de RB20, waaronder een gebrek aan grip, een onjuiste balans in de auto en verkeerde afstellingen, waardoor Verstappen zelf ook toegaf nog niet helemaal het vertrouwen te hebben dat hij de hoofdrace kan gaan winnen.

Voor de race zelf leken Norris en Leclerc voorafgaand aan de kwalificatie de twee favorieten te zijn. De McLaren- en Ferrari-coureurs waren namelijk het snelste betreffende de long runs op de vrijdag, en waren daarbij behoorlijk aan elkaar gewaagd. Norris reed zelfs maar liefst vijftien ronden in zijn racesimulatie, en liet hierbij ook goede tijden noteren. Van de vier topteams kozen vijf coureurs toen voor de mediumbanden, waarbij alleen Leclerc sneller was. Verstappen kon toen nog niet aan de tijden van zijn collega's komen. Kunnen Verstappen en Red Bull Racing wel tijdens de hoofdrace nog iets uit de hoge hoed toveren? We gaan het zien als om 15:00u de coureurs aan de formatieronde mogen beginnen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

ferrari gp emilia romagna 2024 imola
Trekt Red Bull, McLaren of Ferrari aan het langste eind in Imola? (Foto: Ferrari F1 Media)

Gunstige weersomstandigheden verwacht

Het weer kan soms nog wel eens een onvoorspelbare factor zijn tijdens een Grand Prix-weekend in de Italiaanse regio Emilia-Romagna, maar daar lijkt tijdens deze editie van de Grand Prix geen sprake van te zijn. Zowel tijdens de vrije trainingen als de kwalificatie is er geen spatje regen gevallen, en het was op de zaterdag zelfs een aangename 24 graden. Eerder werd voorspeld dat er op de zondag nog wel eens een buitje zou kunnen vallen, maar daar lijkt het momenteel op de buienrader niet op. Het weer zal naar alle waarschijnlijkheid geen rol van betekenis spelen in Imola.

F1 Live 15:00u | Grand Prix van Emilia-Romagna 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws