F1 Live 15:00u | Grand Prix van Monaco 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 15:00u | Grand Prix van Monaco 2023

F1 Live 15:00u | Grand Prix van Monaco 2023

Na een zinderende kwalificatie is het tijd voor de Grand Prix van Monaco. Om 15:00u gaan de vijf rode lichten uit en gaat de belangrijke run naar de eerste bocht van start. De race in het prinsendom kan voor spektakel zorgen, want een foutje is snel gemaakt op het krappe stratencircuit. Inhaalacties ziet men niet vaak in Monaco, waardoor Max Verstappen, die poleposition wist te pakken, mag hopen op een tweede zege in de straten van Monte Carlo.

Het is voor Red Bull Racing belangrijk om tijdens de Grand Prix geen strategische fouten te maken net als Ferrari vorig jaar. De kans op regen is nog altijd aanwezig, maar het kan zomaar ook droog blijven gedurende de race. Dan wordt het strategisch makkelijker voor Red Bull om Verstappen de race te laten winnen op het stratencircuit in Monte Carlo. Fernando Alonso zal er vanaf de tweede startplek alles aan doen om in bocht 1 voorbij de Nederlander te gaan.

Heeft Verstappen al het werk al gedaan?

Tijdens de kwalificatie liep Verstappen voor de derde sector nog twee tienden achter op de tijd van Alonso. De Spanjaard mocht dus hopen op poleposition, maar het mocht niet zo zijn voor de Aston Martin-coureur. Verstappen maakte alle tijd goed in de laatste sector en mag zodoende voor het eerst in zijn carrière vanaf poleposition vertrekken in Monaco. Daarmee lijkt hij het belangrijkste al gedaan te hebben. De race pace van de RB19 is goed, waardoor Verstappen mogelijk weg kan rijden na de start.

Alonso hoopt echter op chaos in Monaco. Met safetycars, rode vlaggen of zelfs veranderende weersomstandigheden kan de race in Monte Carlo uiterst spannend worden. Esteban Ocon, die als derde mag beginnen na een straf voor Charles Leclerc, zal mogelijk de lachende derde zijn als Verstappen en Alonso samenkomen. Bij de start zal bocht 1 dus cruciaal zijn voor de rest van de race, want dat lijkt het enige moment te zijn op een inhaalactie.

GP Monaco live kijken?

Gaat Verstappen opnieuw winnen of zorgt Alonso voor een stunt? De Grand Prix van Monaco wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Monaco

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 15:00u | Grand Prix van Monaco 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws