F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Groot-Brittannië Formule 1
Formule 1

F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Groot-Brittannië

F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Groot-Brittannië

Het laatste weekend van het Europese drieluik is aangebroken en dus is het Formule 1-veld neergestreken op Silverstone, of zoals de Britten het zeggen: the home of motorsport. Max Verstappen en Lando Norris kijken uit naar een nieuw gevecht, ditmaal op het thuiscircuit van McLaren. Dit is een weekend zonder sprintrace, dus rechttoe rechtaan drie trainingen, de kwalificatie en de race. In de eerste vrije training was het Norris die de snelste rondetijd wist neer te zetten. Teamgenoot Oscar Piastri kwam binnen als derde met Lance Stroll tussen hen in.

Op de mediadag in Silverstone ging het veelal over het incident tussen Verstappen en Norris in Oostenrijk. Op het thuiscircuit van Red Bull Racing streden de twee coureurs om de zege, maar het gevecht bereikte een kookpunt en daarbij raakten ze elkaar. Acht ronden voor het einde van de race konden ze allebei fluiten naar de grootste bokaal. Na afloop was vooral Norris erg boos, en zei hij een aantal dingen bij de media waar hij inmiddels spijt van heeft.

Terwijl de media allemaal dingen begonnen te verzinnen betreffende hun relatie, hadden Verstappen en Norris het op maandagochtend na de race al bijgelegd. Op donderdag in de paddock van Silverstone konden de heren alweer lachen en er grapjes om maken. Ze hebben gezegd dat ze dit weekend graag weer met elkaar willen strijden. Het nieuwe strijdtoneel is echter de thuisbaan van McLaren en Norris, en zullen veel Britten juichen voor hun landgenoten op de grid.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Groot-Brittannië
Het was een drukke mediadag voor Verstappen.

RB20 lijkt de beste papieren te hebben

Het lijkt erop dat zowel McLaren als Red Bull uitstekende kansen heeft om er een goed weekend van te maken. De RB20 kan erg goed overweg met snelle bochten, en daar zijn er veel van op Silverstone. De Oostenrijkse renstal merkte echter in Oostenrijk dat het niet zo lekker ging op de harde band toen het wat koeler werd met de bewolking, en dat leverde wat problemen op in de middelste stint van de race. Daar zullen ze dit weekend ongetwijfeld hard aan werken.

Naast McLaren en Red Bull hopen vanzelfsprekend meer teams op een goed resultaat. Zo hoopt Mercedes ook direct goed uit de startblokken te kunnen vertrekken. Met het hoofdkwartier in Brackley en twee Britse coureurs is het ook voor de Zilverpijlen een thuisrace. Ferrari had geluk in Oostenrijk, door het incident in het voorveld belandde Carlos Sainz op het podium, maar voor Charles Leclerc was het een desastreus weekend. Hij staat vast te popelen om er een goed weekend van te maken.

Norris oppermachtig in eerste vrije training, Verstappen haalt top 3 net niet

Na de nederlaag tijdens de Grand Prix van Oostenrijk heeft Norris zich in de eerste vrije training op het circuit van Silverstone vooralsnog opnieuw bewezen. De McLaren-coureur zette de snelste rondetijd neer die hij in 1:27,420 reed. Teamgenoot Oscar Piastri zette een derde snelste rondetijd van 1:27,631 neer. Helaas eindigde de eerste vrije training alles behalve glorieus voor de Australiër toen zijn McLaren door een hydraulisch probleem werd geteisterd. De coureur uit Melbourne probeerde nog terug te komen naar de pits, maar kwam bij de ingang van de pitstraat stil te staan.

Een verrassing in de top 3 was Aston Martin-coureur Lance Stroll. De Canadees zette een rondetijd van 1:27,554 neer. Teamgenoot Fernando Alonso zette een zesde tijd neer van 1:27,794. In tegenstelling tot de top drie die op de zachte band reed, bleef Max Verstappen op de mediumband rijden. Op deze gele band wist hij slechts een vierde tijd neer te zetten. De Limburger reed de ronde in 1:27,729. Teamgenoot Sergio Pérez gaf in de eerste vrije training het stokje door aan Isaac Hadjar. De Frans-Algerijnse coureur moest genoegen nemen met een negentiende plaats na een rondetijd van 1:29,270 te hebben neergezet.

F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Groot-Brittannië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws