Horner geeft openheid over Pérez: 'Dat is een genadeloos harde vraag' Formule 1
Formule 1

Horner geeft openheid over Pérez: 'Dat is een genadeloos harde vraag'

Horner geeft openheid over Pérez: 'Dat is een genadeloos harde vraag'

Christian Horner heeft meer openheid gegeven over de huidige vorm van Sergio Pérez. De teambaas van Red Bull Racing weet zeker dat zijn tweede coureur het gat met Max Verstappen zal weten te verkleinen. 'Dat hopen we binnenkort te zien', zegt Horner tegen Sky.

'Checo heeft nu even een lastige periode. Zijn eerste vijf races was hij erg competitief, zijn afgelopen vijf races waren niets', stelt Horner vast. 'We willen de Sergio van die eerste vijf races weer terugzien, dat weet hij ook', benadrukt de teambaas. Volgens Horner werkt de Mexicaan keihard om weer dezelfde resultaten te behalen als tijdens die eerste races. 'Hij heeft deze week in de sim gezeten om te begrijpen waarom het maar niet wil lukken', aldus de Brit.

De teambaas neemt het op voor zijn coureur. 'Maar wat we constant hebben gezien, is dat hij erg veerkrachtig is en weer kan opkrabbelen', geeft Horner aan. 'Dat hopen we binnenkort te zien.' Van de vraag of het te vroeg was zijn contract te verlengen, is de Brit niet gediend. 'Dat is een genadeloos harde vraag', is zijn eerste reactie. 'Maar het punt is dat we de coureur vastleggen, jullie kennen niet de inhoud van zijn contract. Op het moment, was het heel logisch dat we Checo lieten bijtekenen', houdt Horner vol.

Red Bull heeft twee coureurs nodig in strijd met andere teams

De Brit geeft toe dat Red Bull dacht dat dit de Mexicaan zou helpen. 'We dachten dat het contract hierbij zou helpen, maar ik weet dat Checo er hard aan werkt', blijft hij benadrukken. 'Dit is een sport waar je je niet kunt verbergen. Zeker met Max Verstappen als je teamgenoot, weet je dat je wordt vergeleken met de allerbesten', vervolgt hij. 'Het is nodig dat hij Max steunt. Er zijn twee McLarens, twee Ferrari's, twee Mercedessen en wij moeten daar ook echt twee Red Bulls hebben staan', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws