F1 steeds populairder in VS, maar Sargeant dankt Williams-zitje niet aan nationaliteit Formule 1
Formule 1

F1 steeds populairder in VS, maar Sargeant dankt Williams-zitje niet aan nationaliteit

F1 steeds populairder in VS, maar Sargeant dankt Williams-zitje niet aan nationaliteit

Logan Sargeant denkt niet dat hij zijn Formule 1-zitje te danken heeft aan zijn nationaliteit. De Amerikaan debuteert aankomend seizoen bij Williams en doet dat in een tijd dat de sport booming is in de Verenigde Staten. Of dat invloed heeft gehad op de keuze van zijn team, trekt de 22-jarige in twijfel.

'Ik heb het gevoel dat ik uiteindelijk net zo hard heb gewerkt als ieder ander om dit punt te bereiken', vertelt Sargeant aan de officiële website van de Formule 1. 'Ik moet het gewoon zien zoals het is en mezelf zo goed mogelijk voorbereiden om dit jaar de beste coureur te zijn die ik maar kan zijn. Hopelijk kan ik de Verenigde Staten goed vertegenwoordigen en hen trots maken.'

Sargeant noemt zijn nationaliteit een 'gelukkig toeval' in zijn benoeming tot F1-coureur. 'Zoals ik al zei, heb ik de afgelopen jaren hard gewerkt en de toezegging gedaan om op jonge leeftijd naar Europa te verhuizen om deze droom waar te maken. Ik heb het gevoel dat ik een heel goede carrière in de opstapklassen heb gehad. Ik kijk er gewoon naar uit om dat hoofdstuk af te sluiten en door te gaan naar het volgende.'

Nationaliteit voert druk niet op voor Sargeant

Met de toenemende populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten kan zijn nationaliteit wel extra druk geven aan Sargeant. Toch ziet hij dat zelf niet zo. 'Ik denk niet dat het extra druk is, om eerlijk te zijn. Ik heb op dit moment hoge verwachtingen van mezelf', aldus de coureur uit Florida, die vorig seizoen vierde werd in het eindklassement van de Formule 2.

Poll

Sargeant eindigt in zijn debuutseizoen in de Formule 1 voor Albon in de WK-stand:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws