Sargeant voelde minder druk dan verwacht bij laatste F2-race: 'Wist wat er op het spel stond' Formule 1
Formule 1

Sargeant voelde minder druk dan verwacht bij laatste F2-race: 'Wist wat er op het spel stond'

Sargeant voelde minder druk dan verwacht bij laatste F2-race: 'Wist wat er op het spel stond'

Logan Sargeant vertelt over zijn laatste Formule 2-weekend in Abu Dhabi en daar ervoer hij minder druk dan hij van tevoren had verwacht. De jonge Amerikaan moest een goed resultaat behalen, om op die manier zijn superlicentie veilig te stellen. Dat deed hij en daarom zal Sargeant vanaf komend seizoen uitkomen voor Williams in de Formule 1.

Tijdens het laatste Formule 2-weekend stond er veel druk op de schouder van Sargeant, want hij moest goed genoeg scoren om zo zijn superlicentie voor de Formule 1 te bemachtigen. 'Ik was op zoek naar een evenwicht tussen risico en beloning', begint de Williams-coureur bij Motorsport.com. 'De druk was niet zo groot als ik had verwacht. Ik wist wat er op het spel stond. Dat zorgde ervoor dat de druk afnam', benoemt de Amerikaan.

De 21-jarige had voor de race in Abu Dhabi vertrouwen in zijn eigen kunnen. 'Ik wist dat het goed moest komen als we zouden presteren zoals we konden en dezelfde snelheid zouden tonen zoals we die het hele jaar al lieten zien', vervolgt Sargeant. 'Tijdens de race moest ik niet te agressief, maar ook niet te terughoudend zijn. Ik wilde realistisch blijven. Ik wist dat ik nog een klus moest klaren. Een beetje druk was er natuurlijk wel. Dat viel namelijk van mijn schouders nadat het lukte.'

Sargeant: 'Mijn F1-ervaring gaf me de kans om uit mijn comfortzone te stappen'

De coureur uit Florida had behalve het behalen van zijn superlicentie geen andere doelen meegekregen van Williams. 'Ik moest simpelweg goed presteren en ergens bovenin het kampioenschap eindigen om mijn superlicentie veilig te stellen', verklaart Sargeant. 'Ik heb overigens een sterk debuutseizoen gehad bij Carlin. Soms pakte het niet helemaal uit zoals het moest, maar het getoonde tempo was sterk. We zijn op een prima positie geëindigd in het kampioenschap', verklaart de coureur die vierde eindigde met slechts één punt achterstand op de nummer drie.

Sargeant heeft een snelle route richting de Formule 1 afgelegd, want hij reed slechts één jaar in de Formule 2. 'Het voelt voor mij dat de combinatie van een heel Formule 2-seizoen en het feit dat ik veel over mezelf en het racen leerde, me goed heeft gedaan', vervolgt de Amerikaan. 'Met name mijn kwalificaties zijn verbeterd. Het belangrijkste is de hoeveelheid tijd die ik in de Formule 1-simulator heb doorgebracht, de vrije trainingen en de laatste test in Abu Dhabi. Dat gaf me de kans om uit mijn comfortzone te stappen en me te verbeteren', eindigt de coureur die komend seizoen voor Williams zal uitkomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws