FIA-president ziet Ferrari juiste keuze maken: 'Team verdient zeker betere resultaten' Formule 1
Formule 1

FIA-president ziet Ferrari juiste keuze maken: 'Team verdient zeker betere resultaten'

FIA-president ziet Ferrari juiste keuze maken: 'Team verdient zeker betere resultaten'

FIA-president Mohammed Ben Sulayem begrijpt waarom de keuze van Ferrari op Frédéric Vasseur als nieuwe teambaas is gevallen. De bestuursvoorzitter van het autosportorgaan vindt dan ook dat het team uit Maranello de juiste keuze heeft gemaakt door de Fransman aan te stellen.

'Het was een prestatiegerelateerde keuze, denk ik, maar ik denk ook dat ze het juiste hebben gedaan', laat Ben Sulayem optekenen bij Motorsport-Total.com. De Emirati vindt het een goede zaak dat Vasseur is aangewezen als de vervanger van de opgestapte Mattia Binotto. Dat gebeurde na tegenvallende prestaties in 2022. 'Het team verdiende zeker betere resultaten', stelt Ben Sulayem.

Ferrari mogelijk genekt door gebrek aan diversiteit

Ferrari mocht vanwege die tegenvallende prestaties, op het gebied van betrouwbaarheid, strategie en later in het seizoen ook pure snelheid, rekenen op bakken aan kritiek. Niet alleen vorig jaar, maar al ver daarvoor wordt het gebrek aan diversiteit in de top van de Scuderia als punt van kritiek beschouwd. In tegenstelling tot de succesjaren met Michael Schumacher bestaat het management namelijk haast alleen uit Italianen.

'Toen Ferrari won, hadden ze veel diversiteit', beaamt Ben Sulayem, 'maar het gaat er niet om of Italianen beter zijn dan Fransen of Duitsers. Het gaat erom de juiste persoon te vinden', denkt de FIA-topman. 'Dan ben je niet afhankelijk van het nodige geluk. Zelfs als alle teams dezelfde motor en dezelfde teambaas hebben, kan er uiteindelijk maar één winnen. Of ze de juiste ingrediënten hebben, weet niemand, behalve Ferrari.'

Ben Sulayem voorziet wel een gunstige toekomst voor Ferrari. 'Een overwinning en een wereldkampioenschap zijn niets nieuws voor Ferrari', weet de 61-jarige maar al te goed. 'Het is slechts een kwestie van tijd voordat ze weer winnen', is de president van de mondiale autosportbond optimistisch over nieuw succes van het Italiaanse topteam.

Poll

Ferrari slaagt er met Vasseur in om de eerste F1-titel sinds 2008 binnen te slepen:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws