Famin verrast door resultaten Bahrein: 'Dat we achteraan stonden was een schok' Formule 1
Formule 1

Famin verrast door resultaten Bahrein: 'Dat we achteraan stonden was een schok'

Famin verrast door resultaten Bahrein: 'Dat we achteraan stonden was een schok'

Alpine begon het nieuwe Formule 1-seizoen allesbehalve goed. Na een zeer tegenvallende kwalificatie voor beide wagens, wisten Esteban Ocon en Pierre Gasly in de race ook geen wonderen te verrichten. Hoewel het schokkend was voor Alpine, ziet teambaas Bruno Famin het niet pessimistisch in.

‘We hadden een lastige seizoensstart verwacht’, geeft Famin aan tegenover Motorsport-Total.com. ‘Dat wisten we en dat hebben we bij de presentatie van de bolide ook al benoemd.’ Toch had Famin wel verwacht het iets beter te doen dan wat ze in Bahrein uiteindelijk wisten te verwezenlijken. ‘Dat we na de kwalificatie helemaal achteraan stonden, was wel een schok’.

Verlies voor Alpine is aanwinst voor Aston Martin

Recent werd al bekend dat Alpine veel veranderingen heeft doorgevoerd binnen het team. Zo hebben ze drie technische directeuren aangesteld, elk hoofd van een eigen afdeling. Famin geeft aan daarmee de denkwijze van het team te veranderen. Ook hoopte hij op meer flexibiliteit binnen het team. Toch zijn er momenteel vooral mensen die vertrekken bij de Franse renstal. Na Matt Harman en Dirk de Beer zijn ze nu ook Bob Bell kwijt, hij gaat namelijk aan de slag bij Aston Martin.

In de persconferentie met de teambazen werd er nog kort ingegaan op de overstap van Bell. Aston Martin-teambaas Mike Krack gaf aan verrast te zijn dat Bell ineens beschikbaar was. ‘We hebben geluk met zo’n bak aan ervaring en technische kennis’, zei de Luxemburger. ‘Met de blik gericht op de komende jaren is het belangrijk om onze technische afdeling te versterken. Als dan iemand van dit kaliber op de markt kom, moet je het gewoon proberen.’ Zijn team is volgens Krack dan ook dolblij met de komst van Bell.

Voorlopig geen paniek bij Alpine

Het verlies van een aantal kopstukken is volgens Alpine niet hetgeen wat er misgaat bij het team. Op de baan is het namelijk heel simpel: te weinig tractie. Dat was in Bahrein over de radio duidelijk te horen. ‘In Bahrein heb je in de langzame bochten goede tractie nodig. Daarom was het voor ons bijzonder lastig’, legt Famin uit. ‘Het was echter de eerste race van een lang seizoen en de auto is compleet nieuw. We werken hard om de bolide sneller te maken’, voegt hij toe. Bovendien hebben ze dus een goed idee van wat de problemen zijn, wat de sleutel is voor het oplossen ervan.

Bij Alpine kijken ze ook al voorzichtig naar 2026. In de huidige auto zit namelijk potentie volgens Famin. ‘We moeten onze benadering bij de ontwikkeling van de bolide veranderen. Er moet een frisse blik op geworpen worden’, meent hij. ‘Alles wat we nu van de A524 leren, zal ons bij de ontwikkeling van de A526 zeker gaan helpen.’

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de poleposition in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws