Alpines herstructurering gebaseerd op McLaren: 'Zo'n reorganisatie kan ons een boost geven' Formule 1
Formule 1

Alpines herstructurering gebaseerd op McLaren: 'Zo'n reorganisatie kan ons een boost geven'

Alpines herstructurering gebaseerd op McLaren: 'Zo'n reorganisatie kan ons een boost geven'

Alpine-teambaas Bruno Famin onthult dat de nieuwe technische driepijlstructuur van het Franse team deels is geïnspireerd op de reorganisatie van McLaren. Alpine kondigde afgelopen maandag aan dat het drie nieuwe technische directeuren zou aanstellen. Ondanks dat de aankondiging vlak na het desastreuze weekend in Bahrein kwam, heeft de herstructurering daar niks mee te maken, zegt Famin.

Alpine kondigde ook gelijk aan welke ingenieurs, die ieder zich op een onderdeel van de ontwikkeling van de Alpine-bolide gaan richten, aan de slag mogen als de nieuwe technische directeuren. Joe Burnell gaat zich richten engineering, David Wheater op de aerodynamica, en Ciaron Pilbeam op de prestaties. Het drietal vervangt hiermee Matt Harman, voorheen hoofd techniek, en Dirk de Beer, die verantwoordelijk was voor aerodynamica.

'Ik zeg natuurlijk niet dat alles ermee opgelost is, maar we hebben bij McLaren gezien dat zo'n reorganisatie een boost kan geven', aldus Famin, volgens de Duitse tak van Motorsport.com. 'En dat is waar we naar op zoek zijn. Ik denk dat een zeer verticale structuur (de voormalige structuur bij Alpine, red.) minder reactief is, minder aangepast aan de moderne Formule 1, waar alles zo complex is. Je hebt gewoon nodig dat iedereen samen en parallel vooruit gaat, met een constante uitwisseling van informatie en communicatie natuurlijk.'

Famin: 'Veranderingen niks te maken met prestaties Bahrein'

De timing van de herstructurering leek in eerste instantie samen te hangen met de slechte resultaten die het team behaalde tijdens het weekend in Bahrein, Esteban Ocon en Pierre Gasly eindigde daar niet hoger dan P17 en P18, maar Famin ontkent dat nu. 'Het tijdschema voor de veranderingen heeft niets te maken met de prestaties van het weekend. Er is geen verband tussen onze prestaties en het vertrek van Matt en Dirk. We hebben eerder nagedacht over hoe we de volgende stap kunnen zetten in het Alpine-project', legt de Fransman uit.

Volgens de teambaas is Alpine al langer bezig met een andere aanpak binnen het bedrijf. 'We creëerden niet echt het momentum van vooruitgang dat we wilden hebben. En toen vonden we dat het tijd was om onze aanpak technisch te veranderen, en dat is de echte reden voor de veranderingen', aldus Famin. De teambaas hoopt dat Alpine met deze herstructurering 'op de middellange termijn voor overwinningen kan strijden.'

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde! (Ad)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws