Ferrari brengt updates naar Miami en Spanje: 'Het pakket is heel efficient' Formule 1
Formule 1

Ferrari brengt updates naar Miami en Spanje: 'Het pakket is heel efficient'

Ferrari brengt updates naar Miami en Spanje: 'Het pakket is heel efficient'

Ferrari gaat de komende twee Grands Prix, in Miami en Spanje, upgrades op de auto zetten. In Miami zal de Italiaanse renstal vooral kleine updates brengen die zich zullen richten op downforce. Twee weken later in Barcelona brengt Ferrari voor het eerst dit seizoen een grote upgrade. Op deze manier probeert de Scuderia het team van Red Bull Racing bij te houden in de ontwikkelingsrace.

De eerste vier Grands Prix zijn uitstekend verlopen voor het team uit Maranello. Charles Leclerc wist twee overwininningen te boeken en samen met Carlos Sainz werden er ook nog twee podiums gepakt. Vanaf de eerste meters tijdens de testdagen in Barcelona ziet de F1-75 van Ferrari er goed uit. Deze vorm nam de Italiaanse renstal mee naar het daadwerkelijke seizoen. In de openingsfase werd geopteerd voor het begrijpen van de auto, voordat het team ging nadenken over updates.

Die updates gaan de komende weken dus komen. In Miami zal de F1-75 de eerste veranderingen ondergaan. 'In Amerika nemen we nog niet het grote pakket mee, maar er komen wel kleine onderdelen op de auto', wordt Mattia Binotto geciteerd door AS.com. 'De baan in Miami is een echt hogesnelheidscircuit, dus we gaan wat veranderen aan de downforce. We zijn heel erg zelfverzekerd in het pakket, want deze is heel erg efficient gebleken.'

De strijd tussen Ferrari en Red Bull

Het seizoen is nog jong, maar de titelstrijd lijkt dit jaar te gaan tussen Ferrari en Red Bull. De renstallen namen in Imola opnieuw snel een ruime voorsprong in de race en uiteindelijk trok Red Bull met Max Verstappen aan het langste eind. 'Ze zijn heel erg snel', concludeert Binotto. 'Dat zagen we in Imola, want zonder DRS konden we er gewoon niet voorbij. Ze hebben een goede krachtbron, maar die hebben wij ook. Ik denk dat de auto's heel erg dicht bij elkaar liggen', aldus de Ferrari-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws