Rosberg kijkt naar Red Bull: 'Zag je die rechtelijnsnelheid? Fenomenaal' Formule 1
Formule 1

Rosberg kijkt naar Red Bull: 'Zag je die rechtelijnsnelheid? Fenomenaal'

Rosberg kijkt naar Red Bull: 'Zag je die rechtelijnsnelheid? Fenomenaal'

Nico Rosberg denkt dat Red Bull Racing na Imola weer volop in de race zit voor de wereldtitel. Nadat de Oostenrijkse renstal haar update doorvoerde, evenaarde het Ferrari's snelheid in Italië, en had het bij vlagen zelfs een betere pace. Rosberg verwacht dat het sterk ontwikkelende Red Bull daarom een zware uitdaging gaat vormen voor Ferrari.

Terwijl de Duitser naar beelden van de afgelopen Grand Prix kijkt bij Sky Sports F1 laat hij zich uit over de Red Bull RB18: 'Zag je die rechtelijnsnelheid? Fenomenaal', merkt hij op. Gedurende de Grand Prix was er geen moment waarop Charles Leclerc Sergio Pérez kon passeren. Dat bood een goede indicatie van hoe effectief de Red Bull was op het rechte stuk ten opzichte van Ferrari.

Red Bull zit er nu dus bij en zal waarschijnlijk de rest van het jaar niet meer loslaten. Rosberg maakt dit op uit informatie vanuit het verleden. Het team uit Milton Keynes staat er namelijk om bekend dat het door het seizoen heel veel progressie boekt met het materiaal. 'Zo kennen we Red Bull. Daarom ligt de druk nu bij Ferrari', verzekert Rosberg.

'De ontwikkelingsrace gaat deze titel bepalen. Men zit pas net in de nieuwe reglementen, er valt nog heel erg veel te leren en elke week in de windtunnel en de simulator worden ze weer wat wijzer. Die ontwikkelingsslag gaat geweldig zijn. Ze zijn sowieso een volle seconde sneller aan het einde van het jaar', verwacht de enkelvoudig wereldkampioen.

'Newey heeft een hele efficiënte auto gebouwd'

Dat de Red Bull in Imola zo goed was, heeft vooral te maken met de afstelling waar het mee reed. 'We zagen dit weekend dat Red Bull met een enorme achtervleugel reed, en nog steeds hebben ze veel rechtelijnsnelheid', meent Rosberg. 'Adrian Newey heeft een hele efficiënte auto gebouwd met weinig drag en veel downforce van de vloer. Die efficiëntie bij de Red Bull is geweldig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws