Hamilton slaat terug na kritiek: 'Ze proberen gewoon relevant te blijven' Formule 1
Formule 1

Hamilton slaat terug na kritiek: 'Ze proberen gewoon relevant te blijven'

Hamilton slaat terug na kritiek: 'Ze proberen gewoon relevant te blijven'

Lewis Hamilton heeft gereageerd op de kritiek die hij te verwerken heeft gehad de afgelopen dagen. Voormalig Formule 1-coureurs als Jacques Villeneuve en Mika Häkkinen hebben hun vraagtekens gezet bij de toekomst van de Mercedes-rijder, nadat hij in Imola zonder punten huiswaarts keerde. Hamilton denkt dat de voormalig wereldkampioenen op zoek zijn naar aandacht. De Brit zegt zelf dat hij keihard werkt met zijn team om het tij te keren.

Het puntloze weekend van Hamilton is bij iedereen in de wereld van de Formule 1 opgevallen. De zevenvoudig wereldkampioen kon geen potten breken in de beide races van afgelopen weekend, terwijl George Russell juist op de vierde plek wist te eindigen. Häkkinen en Villeneuve plaatsten na afloop vraagtekens bij het optreden van de Mercedes-coureur. Häkkinen suggereerde dat Hamilton na zal gaan denken over een overstap naar een ander team, terwijl Villeneuve zich afvroeg of Hamilton over een paar jaar überhaupt nog in de sport te vinden is.

Deze opmerkingen zijn de Mercedes-coureur niet ontgaan. 'Ik heb een aantal opmerkingen gezien van mensen die ik vroeger als kind respecteerde', wordt Hamilton geciteerd door Motorsport-Magazin.com. De 103-voudig racewinnaar is ook niet bang om terug te slaan. 'Uiteindelijk slaan deze opmerkingen nergens op. Het is allemaal nonsens. Ze willen allemaal gewoon interessante krantenkoppen genereren om zo wat relevantie te behouden.'

Hamilton blijft Mercedes trouw

Het huidige contract van Hamilton loopt door tot en met het einde van volgend jaar. De coureur heeft de intentie om dit contract op zijn minst uit te zitten bij de Duitse renstal. 'We hebben als team heel veel goede momenten, maar zeker ook mindere momenten gekend. Ik sta voor de volle honderd procent achter dit team en ik zou nergens anders willen zijn op dit moment. We zitten misschien in een mindere periode, maar ik deins niet terug. We zijn nog steeds de kampioenen en we gaan dit oplossen.'

Hamilton zet zinnen op 2023

'Het gaat alleen wel wat langer duren en het wordt een pijnlijk jaar', vervolgt de Brit. Momenteel leiden Ferrari en Red Bull Racing de dans in de Formule 1. Hamilton is al op een flinke achterstand gezet, waardoor de Mercedes-rijder niet meer gelooft in een achtste wereldtitel. 'Ferrari en Red Bull zijn heel erg goed bezig. We moeten heel erg veel tijd zien te winnen en dan ook nog eens bijna elke race boven hen eindigen. Dat gaat lastig worden', concludeert Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws