Ferrari wil voorspelbare auto op circuit zetten: 'Elk deel van de auto opnieuw ontworpen' Formule 1
Formule 1

Ferrari wil voorspelbare auto op circuit zetten: 'Elk deel van de auto opnieuw ontworpen'

Ferrari wil voorspelbare auto op circuit zetten: 'Elk deel van de auto opnieuw ontworpen'

Ferrari heeft geprobeerd om Charles Leclerc en Carlos Sainz een voorspelbaardere auto te geven voor aankomend seizoen. De nieuwe auto van de Scuderia, de SF-24, werd op dinsdagmiddag onthuld, waarna de auto direct het circuit op werd gestuurd. Met de nieuwe bolide moet de Italiaanse renstal weer kunnen strijden om de wereldtitel. Daarvoor is elke details van de auto opnieuw ontworpen door de ingenieurs.

Ferrari wil aankomend seizoen competitiever zijn dan vorig jaar. De Italiaanse renstal kende geen sterke eerste seizoenshelft en de coureurs klaagden vaak over de bolide. Gedurende het tweede deel van het seizoen werden de prestaties van de Scuderia wat beter, maar het was uiteindelijk niet voldoende om opnieuw op de tweede plek te eindigen in het constructeurskampioenschap. Ferrari wil natuurlijk weer een titel naar Maranello halen en dat zal het team doen met een nieuwe auto.

Ferrari wil Leclerc en Sainz vooral een stabiel platform geven aankomend seizoen. De coureurs klaagden immers over een auto die te gevoelig was. 'De ontwerpgroep, geleid door Enrico Cardile (technisch directeur van Ferrari, red.), wilde Charles en Carlos een auto geven die gemakkelijk te besturen is en voorspelbaar reageert', wordt Frédéric Vasseur geciteerd door Motorsport.com. 'Het uitgangspunt is het positieve gevoel dat de coureurs in de auto hadden tijdens de laatste paar races van vorig seizoen.'

Ferrari verandert gehele bolide

Om de veranderingen te bewerkstelligen is de gehele auto onder handen genomen. Het concept van de RB19 lijkt de inspiratie geweest te zijn voor de SF-24. 'Met de SF-24 wilden we een compleet nieuw platform creëren. In feite is elk deel van de auto opnieuw ontworpen, ook al was ons uitgangspunt de ontwikkelingsrichting die we vorig jaar al hadden gekozen. We willen ze een auto te geven die makkelijker te besturen is en dus makkelijker is om er het maximale uit te halen en de limieten op te zoeken', aldus technisch directeur Enrico Cardile.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws