Verslag VT1 | Las Vegas begint als slechte reclame voor de sport, sessie snel beëindigd Formule 1
Formule 1

Verslag VT1 | Las Vegas begint als slechte reclame voor de sport, sessie snel beëindigd

Verslag VT1 | Las Vegas begint als slechte reclame voor de sport, sessie snel beëindigd

De vrije training in Las Vegas werd al snel stilgelegd, nadat Carlos Sainz een losgeraakt putdeksel raakte op het rechte stuk na acht minuten, een probleem dat ook in Azerbeidzjan al eens voorkwam. Vervolgens hing er lang een rode vlag, en werd besloten om de sessie niet meer te herstarten. In de acht minuten actie zette Charles Leclerc veruit de snelste tijd neer, voor de Haas-coureurs en Max Verstappen op een vierde plek.

Na alle show en glamour in de dagen voor het weekend was het lokaal om half negen 's avonds op de donderdagavond tijd voor de eerste vrije training op het Las Vegas Strip Circuit, waar de buitentemperatuur met zestien graden nog meeviel, maar het asfalt met negentien graden ijskoud was. Valtteri Bottas opende het bal met een 1:50,2 op harde banden, zo'n twintig seconden langzamer dan de vooraf verwachte poletijd.

Leclerc en Sainz schieten uit de startblokken, drama voor Sainz

Al snel werd de Fin terugverwezen, eerst door Lando Norris, met een 1:48,9 op mediumbanden, en vervolgens door Lewis Hamilton, met een 1:48,5 op softs. Dat het in een eerste ronde véél sneller kon, bewezen Verstappen en Leclerc. In zijn eerste poging ging Verstappen met 1:45,2 ruim drie seconden sneller met de mediums, terwijl Leclerc op de softs zelfs met 1:44,0 opende. Iedereen ging in de tweede ronde nog een stuk sneller, zodra de temperatuur in de banden zat.

De Monegask was in het eerste deel van de sessie veruit het sterkste, en stond dus ook op P1, toen teamgenoot Carlos Sainz na acht minuten stilviel en zo de eerste rode vlag veroorzaakte. Tijdens de onderbreking stonden Haas-coureurs Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen tweede en derde met respectievelijk 2,5 en 3,3 seconden achterstand, terwijl Verstappen op vier, met 3,4 seconden achterstand, de snelste man op mediumbanden was.

Sessie niet meer herstart

Na een lange rode vlag werd aangekondigd dat de sessie niet meer herstart zou worden. Het probleem bij Sainz bleek een losgeraakt putdeksel te zijn, dat ontzettend veel schade aanrichtte aan de SF-23: zo zou onder meer de vloer doormidden gebroken zijn. Sainz kende al een slechte start van het weekend toen hij de track walk miste, en dit is dus een niet veel beter vervolg. Het valt voor de fans, en voor Las Vegas en de Formule 1, te hopen dat het probleem in de rest van het weekend opgelost is.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws