FIA controleerde Haas na aanhoudende klachten: 'Ze waren van harte welkom' Formule 1
Formule 1

FIA controleerde Haas na aanhoudende klachten: 'Ze waren van harte welkom'

FIA controleerde Haas na aanhoudende klachten: 'Ze waren van harte welkom'

De FIA heeft woensdag een bezoek gebracht aan het team van Haas in Maranello. Na aanhoudende klachten van verschillende renstallen besloot het bestuursorgaan te gaan kijken naar de computersystemen van de Amerikaanse renstal. Guenter Steiner heeft de FIA haar gang laten gaan. Volgens de Haas-teambaas doet het team alles binnen de reglementen.

Onder meer Toto Wolff en Otmar Szafnauer zijn van mening dat de VF-22 van Haas gewoon een witte Ferrari-bolide is. Hierop besloot de FIA een kijkje te nemen en Steiner hield de deur wagenwijd open voor de inspectie. 'Op woensdag kwam de FIA bij ons controleren en ze waren van harte welkom', zegt de Italiaan bij het Duitse RTL. 'Als ze iets hebben gevonden, dan zullen wij dat uiteraard verbeteren. Ze zullen echter niet concluderen dat we een auto hebben gekopieerd. Daarvoor komen ze te vaak langs.'

Er werd onder meer gecontroleerd of Haas gegevens deelt met Ferrari. Hierdoor werden de computersystemen van de Amerikaanse renstal grondig gecheckt. 'We zijn niet zo dom om dat risico te nemen', stelt Steiner vast. 'Voor Ferrari staat er tegelijkertijd ook veel op het spel. Kijk maar naar de problemen die Racing Point (nu Aston Martin, red.) had', doelt de teambaas op de 'roze Mercedes'. 'Daar werd Mercedes is meegesleurd en dat kan Ferrari zich niet veroorloven. Dat zouden wij ook niet willen.'

Steiner: 'Mensen zien dingen die er niet zijn'

Voor Steiner en Haas is de kritiek op de renstal naar eigen zeggen niet nieuw. De teambaas roept de klagende mensen op om met goede argumenten te komen. 'Deze kritiek komt altijd als je een snelle auto hebt. Het begint een beetje saai te worden, want iedereen ziet dingen die er niet zijn. Het is vermoeiend. Als je klaagt moet je ook met goede argumenten komen', aldus Steiner.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws