Vettel optimistisch over weekend in Imola: 'Kijk ernaar uit om een inhaalslag te maken' Formule 1
Formule 1

Vettel optimistisch over weekend in Imola: 'Kijk ernaar uit om een inhaalslag te maken'

Vettel optimistisch over weekend in Imola: 'Kijk ernaar uit om een inhaalslag te maken'

Sebastian Vettel en Lance Stroll kijken ernaar uit om de Grand Prix van Emilia Romagna te verrijden. De coureurs van Aston Martin vinden het circuit van Imola een ware test voor de auto's en de coureurs. Vettel hoopt dat circuits als het Autodromo Enzo e Dino Ferrari op de Formule 1-kalender behouden blijven in de toekomst.

De afgelopen twee Grands Prix werden verreden op stratencircuits. Met de race op Imola keert de Formule 1 weer terug naar een klassiek circuit. 'Het zal een ware test worden voor de coureurs en voor de auto's', vertelt Vettel in de persbericht van Aston Martin. 'Dat moeten we op elk circuit in de Formule 1 hebben. Het was wel lastig om voor te stellen dat we met grondeffectauto's in Imola zouden racen.'

Een fout op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari zal snel worden afgestraft. Het asfalt wordt voornamelijk geflankeerd door gras en grindbakken. 'Je kan nergens ontsnappen, dus je moet de afstelling direct goed hebben en direct de limieten van de auto kennen', vult Stroll aan. De Canadees is blij met de terugkeer naar Imola. 'Het is mooi om te zien dat Imola weer bekendstaat als één van de klassieke circuits in de Formule 1.'

Aston Martin moet inhaalslag maken

Voor Aston Martin en Vettel is het seizoen alles behalve goed begonnen. De coureur testte voorafgaand aan de eerste race in Bahrein positief op het coronavirus, waardoor hij twee Grands Prix moest missen. Nu hij terug is merkt hij dat de bolide nog niet naar behoren presteert. 'Ik kijk er wel naar uit om in de auto te stappen en een inhaalslag te maken. Imola heeft nog nooit een sprintrace georganiseerd, dus het wordt ook interessant om te zien wat dat gaat brengen', aldus Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws