Drie teams vragen FIA om onderzoek: 'Het B-team kan niet zoveel sneller worden' Formule 1
Formule 1

Drie teams vragen FIA om onderzoek: 'Het B-team kan niet zoveel sneller worden'

Drie teams vragen FIA om onderzoek: 'Het B-team kan niet zoveel sneller worden'

Drie teams in de Formule 1 willen dat de FIA gaat kijken naar de mogelijke gelijkenissen tussen de F1-75 van Ferrari en de VF22 van Haas. Ferrari heeft op het moment de snelste auto en lijkt klaar om de titelstrijd aan te gaan tot het einde van het seizoen, terwijl Haas tijdens de eerste drie races soms de derde snelste auto had. De relatie tussen beide renstallen bestaat al sinds 2016, maar de recente prestaties van de teams doen de wenkbrauwen in de Formule 1 fronsen.

Haas nam, naar aanleiding van de budgetlimieten in de sport, 25 werknemers over van Ferrari. Bovendien zit de Amerikaanse renstal nu in een oud gebouw van de Scuderia in Maranello. 'Onze mensen moeten echt door een aparte ingang naar binnen', zegt Haas-teambaas Guenther Steiner bij Auto, Motor und Sport. 'Onze computersystemen staan apart. Geen enkele Formule 1-werknemer van Ferrari komt bij ons naar binnen', verzekert de Italiaan.

Toch is het duidelijk dat de voormalig Ferrari-werknemers hun gedachtegoed meenemen naar hun nieuwe werkgever. 'Als ingenieurs van A naar B gaan dan zullen ze meenemen wat ze al in gedachte hadden', stelt Christian Horner. Red Bull Racing heeft zelf natuurlijk een samenwerkingsband met AlphaTauri. 'Door het budgetplafond moesten wij mensen laten gaan. Als AlphaTauri nog mensen nodig heeft dan is het niet gek dat wij onze werknemers aanbevelen.'

Mercedes, Alpine en McLaren willen onderzoek

Toto Wolff en Otmar Szafnauer deelden eerder al hun twijfels over de relatie tussen Ferrari en Haas. Andreas Seidl, teambaas van McLaren vindt dat de samenwerkingen in de Formule 1 eens goed onder de loep moeten worden genomen. 'Teams moeten niet meer gelijkenissen kennen dan alleen de krachtbron en de interne onderdelen van de versnellingsbak. Ik vind dat je de infrastructuur niet met elkaar mag delen. Maar het is lastig voor de FIA om hier achteraan te gaan. Toch mag het niet zo zijn dat het B-team heel veel sterker wordt en daardoor ook het A-team kan helpen', aldus Seidl.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws