FIA neutraliseert aantijgingen Wolff aan het adres van Red Bull Formule 1
Formule 1

FIA neutraliseert aantijgingen Wolff aan het adres van Red Bull

FIA neutraliseert aantijgingen Wolff aan het adres van Red Bull

De FIA heeft aangegeven dat ze in Brazilië exact zo te werk zijn gegaan als ze altijd doen. Daarmee spreken ze aantijgingen van Mercedes-teambaas Toto Wolff aan het adres van Red Bull Racing dus tegen. De Oostenrijker suggereerde dat Red Bull zijn team niet voldoende tijd had gegeven om de achtervleugel te repareren voordat de FIA haar checks uitvoerde.

Een woordvoerder van de FIA geeft bij Auto, Motor und Sport aan dat het motorsportorgaan in Interlagos zo gehandeld heeft als ze altijd doen: 'Wij checken de auto's altijd meteen na de kwalificatie.' Het feit dat Red Bull zich eerder die dag bij de stewards gemeld had over de achtervleugel van de concurrenten heeft hier dus helemaal niets aan veranderd. Omdat het protocol hetzelfde is gebleven, is de reactie van Wolff dus niet terecht.

Zijn woede lijkt dus vooral te komen vanwege het feit dat Mercedes niet aan de reglementen voldeed, en daar niet mee weg wist te komen. Hij gaf aan dat Mercedes zich coulant opstelde richting Red Bull toen zij in onder meer Mexico de achtervleugel moesten repareren op het laatste moment, maar deze beschadigde achtervleugel was wel gewoon legaal. Daar zit dan ook het grootste verschil in deze twee zaken.

Teams over instelling Mercedes

Ook wordt het bij het Duitse medium melding gemaakt van diverse teams die zich uitgesproken hebben over het gedrag van de Mercedes-teambaas. Wolff sprak ontevreden over de wedstrijdleiding gedurende het Grand Prix-weekend in Interlagos en suggereerde hij dat Mercedes 'onrecht' aangedaan was. Binnen de andere F1-teams vindt men het echter bijzonder dat Mercedes, dat heel het seizoen juist benadrukte dat de regelgeving gevolgd moest worden, hier nu over klaagt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws