Brundle begrijpt Mercedes: 'Zetten op zijn minst Verstappens rijstijl in de schijnwerpers' Formule 1
Formule 1

Brundle begrijpt Mercedes: 'Zetten op zijn minst Verstappens rijstijl in de schijnwerpers'

Brundle begrijpt Mercedes: 'Zetten op zijn minst Verstappens rijstijl in de schijnwerpers'

Martin Brundle en Damon Hill hebben hun visie gedeeld over de mogelijke straf van Max Verstappen. Naar aanleiding van het incident in Brazilië kan de wedstrijdleiding besluiten om de Nederlander in Qatar te straffen, en allebei de oud Formule 1-coureurs begrijpen maar al te goed dat Mercedes deze stap heeft ondernomen. Ook vermoedt Hill dat Red Bull Racing op politiek gebied niet meer achter de titelconcurrent aan gaat.

'Mercedes heeft niets te verliezen', stelt Brundle, die bij Sky Sports F1 het aankomende Grand Prix-weekend bespreekt. 'Ze zetten op zijn minst Verstappens rijstijl in de schijnwerpers. Ze accepteren dat er nieuw bewijsmateriaal is. Nu wordt er gekeken naar of dit herzien gaat worden.' Al zou er niets uitkomen dan staat Verstappen nog steeds in de schijnwerpers. Genoeg reden dus voor de Duitsers om achter de 24-jarige aan te gaan.

Hill zag de wedstrijd, evenals de verdedigende actie waar de stewards momenteel naar aan het kijken zijn. 'Thuis keek ik er naar en dacht ik dat het een straf was', geeft de enkelvoudig wereldkampioen aan. 'Ik denk dan ook dat de huidige discussie eromheen een terechte is.' Hiermee doelt hij op het feit dat heel de grid aan het discussiëren is over of Verstappen een straf moet krijgen of niet.

'De vraag is of de wedstrijdleiding ze zo moet laten race. Het zet een precedent in wat er toegestaan is wat de rijstijl betreft', benadrukt hij. Mocht de Limburger er mee weg komen dan zal Charles Leclerc bijvoorbeeld ook zijn rijstijl aanpassen. Dit meldde hij gedurende de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Qatar.

Red Bull achter Mercedes aan?

Ook is Red Bull nog aan het kijken naar de achtervleugel van Mercedes in een poging te achterhalen waar de enorme rechte lijnsnelheid van de concurrenten vandaan komt. 'Er heerst een gevoel bij iedereen dat dit niet beslist moet worden in de kamer van de stewards. Ik denk dat men zich er overheen zet en we weer gewoon gaan racen', concludeert de Brit.

Denk je dat Pérez de snelste ronde rijdt in Qatar. Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws