F1 Kijktip | Mansell duwt kapotte auto over finishlijn en valt direct flauw Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | Mansell duwt kapotte auto over finishlijn en valt direct flauw

F1 Kijktip | Mansell duwt kapotte auto over finishlijn en valt direct flauw

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elk weekeinde een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Dit weekend staat natuurlijk in het teken van de eerste Grand Prix van Qatar. Het Formule 1-seizoen sluit af in het Midden-Oosten en daar is het traditioneel bloedheet. Voor warme temperaturen hoef je echter niet naar de 'zandbak' te gaan. Ook in de Verenigde Staten kan de warmte echter flink huishouden. Vraag maar aan Nigel Mansell.

We gaan namelijk terug naar 1984. Halverwege dat jaar trok de Formule 1 naar Dallas voor de gelijknamige Grand Prix. Het was er echter bloedheet. Tijdens het weekend tikte het kwik de 40 graden Celsius aan. En dat werd het geïmproviseerde stratencircuit in Dallas te veel.

Mansell duwt bolide over finishlijn

Heel simpel: Dallas kon eigenlijk de warme temperaturen in combinatie met de monsterbakken uit de Formule 1 niet aan. Het asfalt smolt letterlijk, waardoor veel coureur spinden en ook materiaal het begaf. Het bleef echter niet bij alleen schade aan het materiaal. Zo kapte de versnellingsbak van Lotus-coureur Mansell er in de laatste meters mee.

Daar nam de markante, besnorde Brit geen genoegen mee. Hij moest en zal finishen, wat er ook gebeurde. Mansell stapte uit zijn kapotte Lotus en duwde deze over de finishlijn. Het kostte hem echter zo veel energie, dat de Brit direct flauwviel en geholpen moest worden. Mede door de hoge temperaturen natuurlijk. Check de beelden hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws