Wolff verzekert legaliteit Mercedes W12: 'De paranoia van Red Bull vinden wij oké' Formule 1
Formule 1

Wolff verzekert legaliteit Mercedes W12: 'De paranoia van Red Bull vinden wij oké'

Wolff verzekert legaliteit Mercedes W12: 'De paranoia van Red Bull vinden wij oké'

Toto Wolff heeft benadrukt dat de Mercedes W12 legaal is. Sinds Brazilië zijn er veel vraagtekens opgedoken omtrent de snelheid van de bolide, gezien Lewis Hamilton op het rechte stuk een ongeëvenaarde topsnelheid had. Wolff denkt dat paranoia over de technische ontwikkelingen van concurrenten nou eenmaal onderdeel is van de F1.

'De auto is volledig legaal en daarom gebruiken we deze dan ook vrolijk op alle circuits', verzekert Wolff volgens The Race. Hoewel de Oostenrijker dus stelt dat alle onderdelen van de Mercedes-bolide binnen de reglementen vallen, twijfelt concurrent Red Bull Racing daaraan. Christian Horner heeft aangegeven dat Red Bull zich momenteel aan het richten is op de achtervleugel van de concurrenten.

Red Bull richt haar pijlen op Mercedes

Wolff weet dat de Oostenrijkers aan het kijken zijn naar waar de enorme topsnelheid vandaan komt. Ook denkt hij dat het logisch is dat dit gebeurt: 'Het is een deel van het spelletje dat je naar andere teams en andere onderdelen kijkt.' Dit deed Mercedes bijvoorbeeld ook bij Red Bull halverwege het 2021-seizoen. Ze kaartten de flexibele achtervleugel van Red Bull aan, waarna deze verboden werd.

Wolff heeft er dus vrede mee dat Red Bull elk detail van de W12 onder een vergrootglas legt: 'Je daagt de andere teams uit, moet sceptisch zijn en af en toe misschien wel een tikje paranoïde. Dat vinden wij oké.' Of er uiteindelijk ook daadwerkelijk een protest zal komen, blijft de vraag. Red Bull weet momenteel namelijk nog niet precies wat Mercedes nou uitbuit om de snelheid op het rechte stuk te ontgrendelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws