FIA stelt Minardi aan als voorzitter van FIA Single-Seater Commission Formule 1
Formule 1

FIA stelt Minardi aan als voorzitter van FIA Single-Seater Commission

FIA stelt Minardi aan als voorzitter van FIA Single-Seater Commission

Giancarlo Minardi is verkozen tot voorzitter van de FIA Single-Seater Commission. In deze rol gaat de voormalig eigenaar van het Minardi Formule 1-team zich richten op alle zaken rondom de junioren van de autosport en de FIA, en richt hij zich op de introductie van nieuwe, innovatieve technologieën en verbeterde veiligheidsmaatregelen in de sport.

Minardi is voor de Formule 1 beslist geen onbekende naam. Jaren beheerde hij zijn eigen, gelijknamige Formule 1-team. Tot 2001 was dit team actief in de F1, waarna het opgekocht werd door Paul Stoddart, en uiteindelijk omgetoverd werd tot Toro Rosso. Het zusterteam van Red Bull Racing, dat vandaag de dag door het leven gaat als AlphaTauri, stamt dus af van Minardi's team.

Minardi is daarnaast verantwoordelijk geweest voor diverse talenten in de sport. Denk hierbij aan heren als Mark Webber en Fernando Alonso. Deze ervaring met jong talent maakt hem volgens het motorsportorgaan de geknipte kandidaat voor de rol. Momenteel is hij ook voorzitter van de Land Speed Record Commission voor de Automobile Club d'Italia (ACI).

Ben Sulayem reageert op aanstelling FIA

FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem heeft inmiddels ook gereageerd op de aankondiging van Minardi: 'Ik verwelkom Minardi als voorzitter van de Single-Seater Commission. Minardi is een bekende naam in de motorsport. Ik kijk er naar uit om de Single-Seater-piramide verder uit te werken en wereldwijd te implementeren met hem.'

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws