Minardi verbaasd door competitieve Ferrari: 'Tegenstanders maken veel fouten' Formule 1
Formule 1

Minardi verbaasd door competitieve Ferrari: 'Tegenstanders maken veel fouten'

Minardi verbaasd door competitieve Ferrari: 'Tegenstanders maken veel fouten'

De ijzersterke start van Ferrari en in het bijzonder Charles Leclerc hebben Giancarlo Minardi weten te verbazen. De voormalig eigenaar van het Minardi-team vindt het niet vreemd dat Ferrari een goede auto heeft weten neer te zetten, maar hij vindt het vooral verbazingwekkend dat de concurrentie zo ver weg lijkt. In Leclerc ziet de Italiaan een kampioen in wording.

Nog voor de testdagen in Barcelona werd het team van Ferrari al gebombardeerd tot één van de titelfavorieten. In de eerste races heeft de Italiaanse renstal deze verwachting waar weten te maken. 'Ze hebben zeer capabele mensen in Maranello, maar ik ben vooral verrast door de fouten van de tegenstanders', vertelt Minardi bij Corriere della Sera. 'Ik had niet verwacht dat Ferrari zo competitief zou zijn. Maar dat is volledig de verdienste van de samenwerking van het team.'

'Maar Ferrari weet ook dat er nog twintig Grands Prix te gaan zijn', vervolgt Minardi. Hij zag dat Leclerc zeer dominant was in Australië. Hiermee heeft de Monegask laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is. 'Hij straalde rust en zelfvertrouwen uit, waardoor hij onaantastbaar was. Hij reed echt als een beest. Hij heeft altijd al de potentie gehad om wereldkampioen te worden. Vroeger maakte hij nog wel wat foutjes, maar hij heeft nu de juiste stappen weten te zetten. Hij maakt eigenlijk geen fouten meer.'

Minardi: 'Red Bull en Ferrari niet uitsluiten'

Bij Red Bull Racing gaat het niet goed op het moment. De Oostenrijkse renstal kent betrouwbaarheidsproblemen en loopt daardoor achter de feiten aan. Mercedes heeft simpelweg de snelheid niet. Desondanks sluit Minardi beide teams nog niet uit in de titelstrijd. 'Die Red Bull-auto is op de baan heel erg snel. George Russell en Lewis Hamilton hebben op het moment geen snelle auto, maar ze hebben al wel veel punten gepakt. Beide teams kan je echt nog niet uitsluiten in dit nog lange kampioenschap', aldus Minardi.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws