FIA strooit met gridstraffen na reeks van overtredingen, Russell grootste slachtoffer Formule 1
Formule 1

FIA strooit met gridstraffen na reeks van overtredingen, Russell grootste slachtoffer

FIA strooit met gridstraffen na reeks van overtredingen, Russell grootste slachtoffer

George Russell, Esteban Ocon, en Pierre Gasly hebben twee plekken gridstraffen ontvangen voor de Grand Prix van São Paulo. Russell moest zich melden bij de racestewards nadat Alpine namens Pierre Gasly geklaagd had, maar Alpine was zelf ook de pineut en werd bij beide coureurs bestraft.

In Mexico was er nog veel te doen over coureurs die stopten bij de uitgang van de pitstraat, om zo vrije lucht te creëren voor hun snelle ronde. Daar was FIA als bestuursorgaan niet blij mee, en dus werd er een nieuwe regel geïntroduceerd. Voor de kwalificatie werd duidelijk gemaakt dat de coureurs niet meer stil mochten staan aan het einde van de pitstraat, om zo een gat te laten vallen. Ze hadden wel toestemming om bij de uitgang van de pitstraat langzaam te rijden, als ze maar links bleven rijden, zodat andere coureurs konden passeren.

Dat deed de drie bestrafte coureurs volgens de FIA niet goed genoeg. Russell zette in Q3 de zesde tijd neer, maar valt met zijn gridstraf dus terug tot de achtste plek. Lando Norris en Carlos Sainz profiteren hiervan en schuiven dus een plekje op naar voren. Gasly viel in Q2 af, en bleef daar op de dertiende plek steken. Het incident gebeurde echter al aan het begin van Q1, en bleef zonder groter gevolgen, aangezien zowel Russell als Gasly zonder problemen doorgingen naar Q2.

Ook Alpine het haasje

Alpine klaagde juist over Russell, maar was zelf de grootste verliezer. Ocon en Gasly pakten startplekken twaalf en dertien, maar zakken nu een rij terug tot de veertiende en vijftiende positie. Haas profiteert hiervan, omdat Kevin Magnussen hierdoor van veertien tot twaalf opschuift. Alexander Albon boekt ook een startrij winst, en start nu niet als vijftiende, maar als dertiende. Voor Alpine zal het nu een stuk lastiger worden om punten te pakken.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws