'FIA verscherpt technische reglementen rondom achtervleugel na klachten over Mercedes' Formule 1
Formule 1

'FIA verscherpt technische reglementen rondom achtervleugel na klachten over Mercedes'

'FIA verscherpt technische reglementen rondom achtervleugel na klachten over Mercedes'

Het doorgaans goed ingevoerde Auto, Motor und Sport meldt dat de FIA de technische reglementen rondom de achtervleugel gaat verscherpen. Red Bull Racing vermoedt dat Mercedes gebruik maakt van een flexibele achtervleugel en twijfelt aan de legaliteit van het onderdeel. Het motorsportorgaan onderneemt nu stappen om te voorkomen dat de reglementen uitgebuit worden en lijkt dus toe te geven aan het verzoek van de Oostenrijkse renstal.

Volgens het Duitse medium staan de FIA en Red Bull in continu contact met elkaar. Red Bull is driftig op zoek naar bewijs om de hoge rechte lijnsnelheid van Mercedes te verklaren en wees gisteren op foto's die opdoken van de achtervleugel van Mercedes. De Chief Technology Officer van de FIA, Nicolas Tombazis, liep voorafgaand aan de derde vrije training het motorhome van Red Bull in.

Red Bull heeft sporen ontdekt op de zijkanten van de achtervleugel van Mercedes die doen vermoeden dat de onderste flap van de achtervleugel inzakt gedurende de sessies. Toen Christian Horner dit tijdens de persconferentie aankaartte bij Toto Wolff, leek het of de Oostenrijker zich geen zorgen maakte over een eventueel protest. Red Bull heeft aangegeven dat dit protest er wel degelijk komt als Mercedes in Saoedi-Arabië of Abu Dhabi met de huidige vleugel rijdt.

Wolff volgens AMuS: 'We zijn dit jaar al veertien keer gecontroleerd, en dan hebben we het over deze specifieke vleugel. De FIA heeft er tekeningen van. De vleugel waar Red Bull het over heeft, bestaat niet. Wij sturen ze graag een kopie van het onderdeel, dan kunnen ze het zelf bekijken. Ik stuur er met alle liefde een naar Milton Keynes.' Daarmee benadrukt de Mercedes-teambaas dus dat zijn team niets verkeerd doet.

FIA willigt verzoek Red Bull in

Red Bull is blijven lobbyen bij de FIA, en met succes. Volgens het Duitse medium zijn de teams al gewaarschuwd en komt er een technische reglementswijziging aan. Dit wordt een aanvulling op de wijziging die de FIA doorvoerde om de flexi-wings van Red Bull tegen te gaan halverwege het 2021-seizoen. Er komt een speciale test die de zorgen van Red Bull weg moet nemen.

In Saoedi-Arabië moet deze test al geïntroduceerd worden. De test is erop gericht om te voorkomen dat de onderste flap van de achtervleugel doorbuigt op het rechte stuk. Red Bull vermoedt namelijk dat dit het geval is bij Mercedes wanneer de W12 een snelheid bereikt van 260 kilometer per uur. Dit zou het gat tussen de bovenste DRS-flap en de onderste flap vergroten, wat veel rechte lijnsnelheid oplevert.

Wedden dat Verstappen de pole pakt? Ontvang 2,75 keer je inleg bij Bet365.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws