Brawn hoopt dat Red Bull voorbeeld neemt aan Mercedes: 'Dat was een geweldig jaar' Formule 1
Formule 1

Brawn hoopt dat Red Bull voorbeeld neemt aan Mercedes: 'Dat was een geweldig jaar'

Brawn hoopt dat Red Bull voorbeeld neemt aan Mercedes: 'Dat was een geweldig jaar'

Ross Brawn zou graag zien dat Red Bull Racing Sergio Pérez vervangt door een coureur, die de strijd met Max Verstappen aan kan gaan. De voormalig sportief directeur van de Formule 1 constateert dat het Oostenrijkse team zeer dominant is in 2023, maar dat er nauwelijks sprake was van een interne strijd tussen beide Red Bull-coureurs. De Brit hoopt daarom dat Red Bull een voorbeeld neemt aan Mercedes.

De RB19 is dit jaar een buitengewoon snelle bolide gebleken. In maar liefst negentien van de tot dusver twintig verreden GP's kwam er een auto van Red Bull als eerste over de streep. Het gat naar de concurrentie is enorm, maar volgens Brawn zal dit op den duur veranderen. 'Ook al domineren ze nu de sport, er zal uiteindelijk een uitdager komen', zegt de Brit in gesprek met Talksport.

Red Bull moet Pérez vervangen

Met een dominant Red Bull is er in 2023 van spanning weinig sprake. Maar ook intern was er nauwelijks sprake van een strijd. Het contrast tussen beide coureurs is namelijk groot. Verstappen was zeventien keer de sterkste, terwijl Pérez slechts tweemaal op de hoogste trede van het podium plaats mocht nemen. Ook het verschil in punten is uitzonderlijk groot. De drievoudig wereldkampioen heeft namelijk meer dan het dubbele aantal van de Mexicaan.

Brawn zou daarom graag zien dat Red Bull afscheid neemt van Pérez. 'Wat ik eerlijk gezegd zou willen, is dat er iemand in de andere bolide komt, die competitiever is. Helaas is Sergio (Pérez, red.) niet in staat gebleken om het gevecht met Max (Verstappen, red.) aan te gaan', zegt de 68-jarige, die vervolgens een vergelijking maakt met Mercedes.

Mercedes was enkele jaren geleden ook met afstand het sterkste team, maar toen was er wel sprake van een strijd tussen de beide coureurs van de Duitse constructeur. 'Als je een dominante wagen hebt, dan kan je ook iemand in de andere auto zetten, die ervoor zorgt dat het spannend blijft. Denk bijvoorbeeld aan (Nico, red.) Rosberg en (Lewis, red.) Hamilton. Dat was een geweldig jaar, ondanks dat Mercedes de sport domineerde', doelt Brawn op het jaar 2016.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws